Εφημερίδα Κοινωνική

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ έστειλε το δικό του μήνυμα στην κυβέρνηση (φωτο)

 Breaking News

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ έστειλε το δικό του μήνυμα στην κυβέρνηση (φωτο)
04 Φεβρουαρίου 2016

Ο Πειραιάς θύμισε άδεια πόλη… Λιγοστά αυτοκίνητα, οι άνθρωποι δεν κατέβηκαν στις δουλειές τους και πολλά καταστήματα έμειναν κλειστά. Ήταν η πιο άρτια συντονισμένη κινητοποίηση των τελευταίων ετών και σίγουρα η πιο μεγάλη επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τους πολίτες να βρίσκονται στα «κάγκελα» για τις ανατροπές που έρχονται στα εργασιακά και το ασφαλιστικό τους. Κυρίως όμως, η κινητοποίηση έβγαλε προς τα έξω την αγανάκτηση όσων βλέπουν ότι καμία υπόσχεση δεν τηρείται, κανένας πολιτικός δεν σώζει πια την κατάσταση, κανένα μέλλον δεν υπάρχει σε αυτό τον τόπο πέρα από μνημόνια και περικοπές… Πόσο να σφίξει πια αυτό το ζωνάρι; 2

Ως πότε θα την πληρώνουν μικρομεσαίοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι; Ερωτήσεις που συχνά έρχονται στην επιφάνεια αλλά προσκρούουν σε κλειστές πόρτες υπουργείων και σε απαντήσεις με «δημιουργικές ασάφειες» οι οποίες καταλήγουν σε σκληρά νομοσχέδια με αξιόλογα «παραθυράκια» για να γεμίζουν οι δημοσιογραφικές στήλες. Ο Πειραιάς, όπως και όλες οι πόλεις της Ελλάδας, κατέβασαν ρολά.

Εντύπωση μας προκάλεσε ότι για πρώτη φορά στην απεργία συμμετείχαν κομμωτήρια, τυροπιτάδικα, ζαχαροπλαστεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ, περίπτερα, σουβλαντζίδικα κ.α. Το μήνυμα εστάλη! Περιμένουμε από αυτούς που θα ενδιαφερθούν να πατήσουν το κουμπί «ανάγνωση».

3

4

5

6

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ