Εφημερίδα Κοινωνική

Κοιν. Ιατρείο Πειραιά: Καμπάνια συλλογής φαρμάκων για τους πρόσφυγες

 Breaking News

Κοιν. Ιατρείο Πειραιά: Καμπάνια συλλογής φαρμάκων για τους πρόσφυγες
26 Φεβρουαρίου 2016

Καμπάνια συλλογής φαρμάκων για τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στον Πειραιά από τα νησιά, ξεκινά το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Πειραιά, μια εθελοντική και αυτοργανωμένη δομή υγείας, που παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους, άνεργους, άστεγους, μετανάστες και πρόσφυγες. Από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου ως Σάββατο 5 Μαρτίου.

Με τη στήριξη του Ραδιοφωνικού Σταθμού 105,5 Στο Κόκκινο, η συλλογή φαρμάκων ξεκινά το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας του σταθμού, σε τραπεζάκι του ιατρείου, που θα βρίσκεται στον πεζόδρομο της Αγ. Αναργύρων στου Ψυρρή.

Σκοπός είναι να συγκεντρωθούν συγκεκριμένα φάρμακα και να δοθούν στους πρόσφυγες που διέρχονται από το λιμάνι του Πειραιά, στο ιατρείο του Επιβατικού Σταθμού και στην Παμπειραική Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, στην οποία συμμετέχει το Κοινωνικό Ιατρείο μαζί με πλήθος εθελοντών και άλλων δομών αλληλεγγύης.

Στον Σταθμό Επιβατών της Πύλης Ε1 (Ακτή Βασιλειάδη) του ΟΛΠ, έχει εγκατασταθεί Βάση Υποδοχής Προσφύγων, στην οποία παρέχονται ταξιδιωτικές πληροφορίες, Α” Βοήθειες και φάρμακα, ξηρά τροφή, είδη ατομικής υγιεινής, ρούχα, παπούτσια κλπ., πρίζες για φόρτιση κινητών, κοινόχρηστες ντουζιέρες κ. ά. Ο αριθμός των προσφύγων είναι καθημερινά πολύ μεγάλος, μεγάλες είναι και οι ανάγκες, γι” αυτό και στο χώρο συγκεντρώνονται καθημερινά τρόφιμα και ρουχισμός άμεσης ανάγκης.

Το Κοινωνικό Ιατρείο και ο 105,5 Στο Κόκκινο θέλοντας να συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια καλούν όλους και όλες να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν την καμπάνια συλλογής φαρμάκων, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα αυτή τη στιγμή λόγω της αυξημένης ροής προσφύγων και κυρίως παιδιών. Τα άμεσης ανάγκης φάρμακα είναι κυρίως αντιβηχικά, βρογχοδιασταλτικά και αποσυμφορητικά, σιρόπια και ταμπλέτες, για μικρούς και ενήλικες (ακολουθεί λίστα φαρμάκων).

Λίστα Φαρμάκων

Άμεσης Προτεραιότητας

Αντιβηχικά σιρόπια παιδικά- ενηλίκων

Αντιπυρετικά παιδικά –ενηλίκων

Αντιβιοτικά παιδικά σιρόπια –ταμπλέτες ενηλίκων

Αντιαλλεργικά παιδικά σιρόπια- ταμπλέτες ενηλίκων

Βρογχοδιασταλτικά, σιρόπια –εισπνεόμενα

Αποσυμφορητικά, σπρέι μύτης-σταγόνες παιδικές –αμπούλες φυσιολογικού ορού

Επίσης:

Αντιδιαρροικα, σιρόπια για παιδιά-ενηλίκων

Γαστροπροστασια, χάπια ενηλίκων

Σπασμολυτικά ενηλίκων

Αντιεμετικά, σιρόπια -ταμπλέτες

Ουρολοιμώξεις ταμπλέτες

Αντιφλεγμονώδη χάπια

Αντισηπτικά χεριών

Μωρομάντηλα

Kαραμέλες για το λαιμό

Κορτιζονούχες κρέμες ενηλίκων- κρέμες για βρεφικό εξάνθημα

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ