Εφημερίδα Κοινωνική

Eπί τόπου μετρήσεις σε κεραίες για ακτινοβολία

 Breaking News

Eπί τόπου μετρήσεις σε κεραίες για ακτινοβολία
09 Φεβρουαρίου 2016

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) ανακοίνωσε συγκεντρωτικά στοιχεία από τις μετρήσεις ελέγχων των επιπέδων των υψίσυχνων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο περιβάλλον των σταθμών κεραιών σε όλη τη χώρα κατά το έτος 2015. Από τις επί τόπου μετρήσεις στις κεραίες όλων των ειδών, που παρέχουν πάσης φύσεως τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στην Ελλάδα, τα συνεργεία της ΕΕΑΕ διαπίστωσαν σε 13 περιπτώσεις υπερβάσεις ή πιθανές υπερβάσεις των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε θέσεις στις οποίες είναι ελεύθερη και δυνατή η πρόσβαση του γενικού πληθυσμού.

Όλες αυτές οι περιπτώσεις αφορούσαν θέσεις εκτός αστικού ιστού, όπου υπάρχει εγκατεστημένο πλήθος κεραιών εκπομπής μεγάλης ισχύος κάθε είδους (διατάξεις ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, διατάξεις ραντάρ κ.α.), σε περιοχές δηλαδή που συνιστούν πρακτικά «πάρκα κεραιών». Εντός αστικού ιστού, δεν διαπιστώθηκε καμία υπέρβαση.

Συνολικά, το 2015 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και επί τόπου μετρήσεις σε 1.731 σταθμούς κεραιών. Οι 1.671 σταθμοί ελέγχθηκαν αυτεπάγγελτα, στο πλαίσιο υποχρέωσης του ετήσιου ελέγχου του 20% του συνόλου των αδειοδοτημένων κεραιών, οι οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Ε.Τ.Τ., ανέρχονταν σε 9.739 στο τέλος του 2014. Οι έλεγχοι και οι επί τόπου μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο από τα συνεργεία της ΕΕΑΕ όσο και από συνεργεία άλλων φορέων, που εξουσιοδοτήθηκαν για τον λόγο αυτό.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ