Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΟΠΥΥ: Αυτοί είναι οι οκτώ «σοφοί» που θα διαπραγματεύονται τις τιμές στα φάρμακα

 Breaking News

ΕΟΠΥΥ: Αυτοί είναι οι οκτώ «σοφοί» που θα διαπραγματεύονται τις τιμές στα φάρμακα
18 Φεβρουαρίου 2016

Τη σύνθεση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ ανάρτησε την Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το υπουργείο Υγείας.

Η επιτροπή θα διαπραγματεύεται με τις φαρμακευτικές εταιρείες «εκπτώσεις» στις τιμές των φαρμάκων που προμηθεύεται ο Οργανισμός για τους ασφαλισμένους του, με απώτερο στόχο την εξοικονόμηση της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ.

Η διαπραγμάτευση θα αφορά τις τιμές των σκευασμάτων, για τα οποία θα έχει ληφθεί η απόφαση να ενταχθούν στη θετική λίστα.

Η Επιτροπή είναι οκταμελής και πρόεδρός της ορίστηκε ένας συνάδελφος του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο καθηγητής κ. Δημήτρης Γεωργακέλλος. Τα μέλη της θα εκλέξουν στην πρώτη συνεδρίαση με μυστική ψηφοφορία τον αντιπρόεδρο, ο οποίος θα αναπληρώνει τον πρόεδρο όταν απουσιάζει ή κωλύεται.

Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής όπως αναφέρονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είναι τα εξής:

-Δημήτριος Γεωργακέλλος (καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, ως πρόεδρος, με αναπληρώτρια την Μέλανι Ντόιτς (επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας − Ηπατολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο»).

-Δημήτριος Πανταζής (διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας – ΙΦΕΤ), με αναπληρωτή τον Ηλία Γιαννόγλου (φαρμακοποιό − αντιπρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων).

-Γεώργιος-Φίλιππος Ταραντίλης (οικονομολόγος Υγείας), με αναπληρωτή τον Θεόδωρο Ρούπα (οικονομικός διευθυντής του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου − Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου»).

-Παναγιώτα Λίτσα (προϊσταμένη της ∆ιεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ), με αναπληρώτρια την Χαρίκλεια Κανή (προϊσταμένη Τμήματος Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ).

-Αντωνία Γιαννάκου (προϊσταμένη ∆ιεύθυνσης Συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ), με αναπληρωτή τον Νικόλαο Κικίλια (προϊστάμενο Τμήματος ∆ιαπραγμάτευσης Συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ).

-Κωνσταντίνος Μπαρούς (προϊστάμενος ∆ιεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ), με αναπληρώτρια την Ευαγγελία Ταμπά (προϊσταμένη Τμήματος Προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ).

-Κλεόβουλος Αλεξιάδης (οικονομολόγος − μέλος Δ.Σ. ΕΟΠΥΥ), με αναπληρωτή τον Ξενοφώντα Θειακό (διευθυντή Φαρμακείου Νοσοκομείου «Σωτηρία»).

-Χάρης Παπαδάκης (οικονομολόγος), με αναπληρωτή τον Στερνό Ποράβο (οικονομολόγο).

-Ελένη Μανίτσα (πτυχιούχος ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων), με αναπληρώτρια την Ειρήνη Βαλσάμη (βιολόγο).

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ