Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Κορυδαλλού για την αποφυλάκιση Ρουπακιά: Η νέα αίθουσα για τη δίκη της Χ.Α στο Εφετείο Αθηνών είναι έτοιμη από τον περασμένο Νοέμβριο

 Breaking News

Δήμος Κορυδαλλού για την αποφυλάκιση Ρουπακιά: Η νέα αίθουσα για τη δίκη της Χ.Α στο Εφετείο Αθηνών είναι έτοιμη από τον περασμένο Νοέμβριο
23 Φεβρουαρίου 2016

Με αφορμή την σημερινή παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασιλικής Θάνου για την επικείμενη αποφυλάκιση Ρουπακιά και τις καθυστερήσεις στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο Δήμος Κορυδαλλού επαναφέρει το αίτημα μεταφοράς της δίκης από τη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού στο Εφετείο Αθηνών, στη νέα, ειδικά διαμορφωμένη για την συγκεκριμένη δίκη, αίθουσα μετά και τη σχετική δέσμευση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νίκου Παρασκευόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού.

Εδώ και έντεκα μήνες, από τον Μάρτιο 2015, ο Δήμος Κορυδαλλού, σύσσωμοι οι φορείς της πόλης, οι Δήμοι της περιφέρειας Πειραιά, μαζικοί φορείς, ζητήσαμε σε όλους τους τόνους την μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής από την δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού. Όπως επανειλημμένα τονίσαμε, τόσο στις επαφές μας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, όσο και στα γραπτά μας υπομνήματα προς το Συμβούλιο Εφετών, από κοινού με την πολιτική αγωγή και τις δημοσιογραφικές ενώσεις, η δικαστική αίθουσα Κορυδαλλού ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ για την διεξαγωγή μιας από τις σημαντικότερες δίκες της μεταπολίτευσης. Η ακαταλληλότητα δεν αφορά μόνο στην τεράστια αναστάτωση που προκαλεί στην τοπική κοινωνία. Δεν αφορά μόνο στον συμβολισμό του τόπου διεξαγωγής, λίγα μέτρα από τις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής. Αφορά στις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης, παράγοντα που έρχεται να προστεθεί στην καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης αλλά και στο γεγονός ότι στη συγκεκριμένη αίθουσα πραγματοποιούνται και άλλες δίκες.

Η δημοτική αρχή του Κορυδαλλού έχει αποδείξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια τόσο τις δημοκρατικές της ευαισθησίες, όσο και ότι δεν λειτουργεί με γνώμονα αποκλειστικά τοπικιστικά κριτήρια, αλλά με το αίσθημα ευθύνης που πρέπει να διέπει την αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή, κατέθεσε πολύ συγκεκριμένη πρόταση για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών. Χάρη στις συνεχείς πιέσεις της, διαμορφώθηκε και

ολοκληρώθηκε από τον Νοέμβριο 2015 ΝΕΑ αίθουσα στο Εφετείο, με δημόσιες δαπάνες. Η αίθουσα είναι ήδη έτοιμη, κόστισε 60.000 ευρώ και κατασκευάστηκε από την ΚτΥΠ. ΑΕ (διάδοχος ΟΣΚ & ΔΕΠΑΝΟΜ) μετά από ανάθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Παρασκευόπουλος δεσμεύθηκε ότι η αίθουσα αυτή θα χρησιμο-ποιηθεί αποκλειστικά για την δίκη της Χρυσής Αυγής. Παρά το γεγονός αυτό, η μεταφορά της δίκης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ έως σήμερα! Αντίθετα, όλο αυτό το διάστημα έ-χουμε γίνει θεατές μιας συνεχούς διελκυστίνδας ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και στο δικαστικό σώμα.

Επομένως, δεν μπορεί σήμερα κανένας να παριστάνει τον έκπληκτο για την αποφυλάκιση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, να δικαιολογεί την καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης και να επικαλείται ελλείψεις αιθουσών.

Μετά και από την παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασιλικής Θάνου, καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο να προχωρήσει ΣΗ-ΜΕΡΑ -έστω και μετά από αυτή την ντροπιαστική για τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, αλλά όχι μη αναμενόμενη εξέλιξη- να ορίσει τη νέα, έτοιμη αίθουσα στο Εφετείο Αθηνών, ως αίθουσα διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, ώστε να δοθεί η δυνατότητα κατάλληλων συνθηκών και ταχύτερης απονομής της δικαιοσύνης για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ