Εφημερίδα Κοινωνική

Αντιδράσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Κερατσινίου – Δραπετσώνας για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό

 Breaking News

Αντιδράσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Κερατσινίου – Δραπετσώνας για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό
04 Φεβρουαρίου 2016

O Εμπορικός Σύλλογος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αναφέρει σε ανακοίνωσή του: “Το ζήτημα όμως της εγκατάστασης 4.000 προσφύγων σε απόσταση αναπνοής (500 μέτρα) από τον οικιστικό ιστό της πόλης και μάλιστα σε ΑΝΟΙΧΤΟ Κέντρο Φιλοξενίας εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια της περιοχής μας” και προσθέτει:

«Δεν κινδυνολογούμε αλλά έχουμε την εμπειρία από άλλες περιοχές όπου σημειώθηκε παρόμοια μεγάλη συγκέντρωση ατόμων.

Το πρόβλημα δεν είναι οι φιλοξενούμενοι αλλά άλλες κατηγορίες παραβατικών που εκμεταλλεύονται αυτές τις καταστάσεις ανθρωπίνου πόνου για να αποκομίσουν κέρδη.

Η δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Φιλοξενίας θα επιβαρύνει περισσότερο την πληττόμενη περιοχή του Κερατσινίου από την κρίση όπου η ανεργία ξεπερνάει το 30%. Η φιλοξενία 4000 μεταναστών σε μία περιοχή χωρίς υποδομές και με ελλιπή αστυνόμευση το μόνο που θα δημιουργήσει είναι περαιτέρω υποβάθμιση στην ζωή των καταστηματαρχών και των κατοίκων της πόλη μας.

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι μη αποδεκτή από την πόλη μας καθώς επεβλήθη αυθαίρετα και όχι μέσα από διάλογο με τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία.

Τους καλούμε να αναθεωρήσουν πριν οι συνέπειες της απόφασης τους αρχίσουν να έχουν άσχημα αποτελέσματα.

Είμαστε φιλόξενοι και αλληλέγγυοι αλλά ταυτόχρονα κάθετα αντίθετοι σε κάθε παράλογη σαν αυτή απόφαση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ