Εφημερίδα Κοινωνική

Ανακοίνωση «βόμβα» του Ηλία Κατσαφάδου: «Το κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό δεν μπορεί να δημιουργηθεί»!

 Breaking News

Ανακοίνωση «βόμβα» του Ηλία Κατσαφάδου: «Το κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό δεν μπορεί να δημιουργηθεί»!
05 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ, Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, σε ανακοίνωση που έστειλε στην εφημερίδα μας για το Κέντρο Προσφύγων  που ετοιμάζεται στο Σχιστό, αναφέρει τα εξής:

Η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Σχιστό αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα στον Πειραιά(ανεργία, πώληση ΟΛΠ, κατασχέσεις περιουσιών των δημοτών, ταλαιπωρία-συγκοινωνιακό χάος από μονοδρομήσεις λόγω έλευσης Τραμ, λουκέτα καταστημάτων ) αλλά και την ευρύτερη περιοχή με την επιβάρυνση των υπολοίπων δήμων.(Κερατσινίου-Δραπετσώνας – Περάματος).

Το θέμα λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις διότι δεν πρόκειται για πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την χώρα τους γιατί βρίσκεται σε πόλεμο και κατά δήλωση του ΟΗΕ το 20% των μεταναστών είναι πρόσφυγες. Είναι άτομα που εισβάλουν στη χώρα μας παράτυπα και παράνομα, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία και έγγραφα που προμηθεύονται από τους διακινητές εμπόρους διανύοντας χιλιόμετρα και περιέργως δεν κατευθύνονται στις χώρες που βρίσκονται πιο κοντά στο τόπο καταγωγής τους αλλά κατακλύζουν όλες τις περιοχές και τα νησιά της χώρας μας.

Το κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό δεν μπορεί να δημιουργηθεί διότι

α.Η περιοχή αποτελεί κομβικό σημείο στρατηγικής σημασίας. Υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και απειλείται η εθνική ασφάλεια(Ναύσταθμος-μονάδα ΟΥΚ- Κέντρο εκπαίδευσης ναυτών).

β. Περιβάλλεται από κατοικημένες περιοχές με μειωμένη αστυνόμευση και προβλήματα επιβίωσης των κατοίκων που θα επιδεινωθούν.

γ. Προσβάλει το ηθικό και δίκαιο αίσθημα των δημοτών για την χρησιμοποίηση των οικονομικών πόρων, όταν δοκιμάζονται όλοι οι πολίτες από τις μειώσεις μισθών, συντάξεων και συρρίκνωση των εισοδημάτων τους και δίδονται αυτά τα χρήματα για την εξυπηρέτηση των παράνομων μεταναστών».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ