Εφημερίδα Κοινωνική

Συνέχεια στην κόντρα με επίκεντρο το λιμάνι και την Cosco: «Πόλεμος» δηλώσεων Δρίτσα – Πιτσιόρλα

 Breaking News

Συνέχεια στην κόντρα με επίκεντρο το λιμάνι και την Cosco: «Πόλεμος» δηλώσεων Δρίτσα – Πιτσιόρλα
27 Ιανουαρίου 2016

Με αμείωτη ένταση φαίνεται πως συνεχίζεται η αντιπαράθεση που ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι ανάμεσα στον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, με αιχμή την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ). Στην κόντρα αυτή αποδίδεται και η προσπάθεια του κ. Δρίτσα να πάρει αποστάσεις από την πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία ΟΛΠ-COSCO» είπε το πρωί ο υπουργός σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις και διευκρίνισε πως «το σύνολο της συμφωνίας θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα».

Επισήμανε, πάντως, ότι ο ίδιος δεν έχει «δικαίωμα» να κάνει κάτι, «για να σταματήσει η διαδικασία, από τη στιγμή που είναι δέσμευση της κυβέρνησης, με βάση αυτά που ψηφίστηκαν στη Βουλή».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, τις οποίες μάλιστα υποβάθμισε: «Είναι δευτερεύουσας σημασίας αυτές οι δηλώσεις. Προφανώς, για μια τέτοια μεγάλη απόφαση, θα υπάρχουν διαφωνίες. Σε όλα τα επίπεδα υπήρξε ενημέρωση όλων. Το ΤΑΙΠΕΔ από μόνο του δεν θα έπαιρνε μια τέτοια μεγάλη απόφαση». Είχε προηγηθεί η γραπτή παρέμβαση του κ. Δρίτσα προς το ΤΑΙΠΕΔ, με την οποία ο υπουργός ζητούσε -ετεροχρονισμένη- ενημέρωση από το Ταμείο σχετικά με την προ ημερών απόφαση του ΔΣ, να γίνει αποδεκτή η βελτιωτική προσφορά της CoscoGroup (HongKong) Limited για την απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Ο υπουργός ζήτησε επίσης από το ΤΑΙΠΕΔ όλα τα σχετικά έγγραφα, στα οποία βασίστηκε αυτή η απόφαση.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ