Εφημερίδα Κοινωνική

Ρηματική διακοίνωση για τη γενοκτονία προσφύγων

 Breaking News

Ρηματική διακοίνωση για τη γενοκτονία προσφύγων
21 Ιανουαρίου 2016

20.01.2016 Άρθρο του Γιώργου Τρανταλίδη – Δικηγόρου

Eπειδή την τελευταία διετία οργιάζουν οι Τούρκοι διακινητές έχει συντελεστεί τεράστια ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ Σύρων προσφύγων από τους Τούρκους.

Επειδή τα κέρδη των διακινητών ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια η κατάσταση αυτή θα συνεχίζεται εσαεί, διότι η Τουρκία όχι μόνο δεν σέβεται καμία συμφωνία με την Ε.Ε. αλλά θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τους διακινητές.

Αρμόζει έπαινος στους ηρωικούς άνδρες του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι έχουν διασώσει 90.000 πρόσφυγες και συλλαμβάνουν τους αδίστακτους και κυνικούς Τούρκους διακινητές όταν το επιτρέπουν οι περιστάσεις.

Οι διακινητές έχουν φτάσει – εν ονόματι του κέρδους – σε τέτοιο βαθμό παχυδερμίας ώστε τους επιβιβάζουν σε σάπια σκάφη εν γνώσει τους ότι θα βυθισθούν μόλις ανοιγούν στη θάλασσα. Επίσης αδιαφορούν ακόμη και στη θέα άψυχων σωμάτων ανηλίκων παιδιών στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Εκτός από τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία, παράνομη διακίνηση μεταναστών και πρόκληση ναυαγίου πρέπει να τους απαγγέλλεται και η κατηγορία για το αδίκημα της διατάραξης της υδάτινης συγκοινωνίας (αρ 290, 291 ΠΚ) σε βαθμό ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ.

Πρέπει να γίνει κατανοητό στην Ευρώπη, ότι οι Έλληνες και δη οι νησιώτες, έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια τους στην υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και οικονομικών μεταναστών στην ελληνική επικράτεια, ενώ τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη συνεχίζουν να υψώνουν τείχη.

Επιβάλλεται όπως εκδοθεί κατεπειγόντως ρηματική διακοίνωση από το ΥΠΕΞ προς την Τουρκία ώστε οι Τούρκοι να γνωρίζουν ότι ο ελληνικός νόμος θα εφαρμόζεται κατά γράμμα στις περιπτώσεις των διακινητών και οι απειλούμενες ποινές θα είναι ισοβίου καθείρξεως.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ