Εφημερίδα Κοινωνική

Ποια Ελλάδα, ποιο κράτος πρόνοιας; – Μια ιστορία που δεν τη χωράει ανθρώπινος νους

 Breaking News

Ποια Ελλάδα, ποιο κράτος πρόνοιας; – Μια ιστορία που δεν τη χωράει ανθρώπινος νους
22 Ιανουαρίου 2016

Μια απίστευτη είδηση ήρθε ξαφνικά στο φως της δημοσιότητας, ενδεικτική της κατάντιας του Ελληνικού κράτους αλλά και του τρόπου που αντιμετωπίζεται η Ελληνική φτώχεια σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης.

Η καταγγελία περιγράφεται σε κείμενο είναι ακριβώς αυτό που έγραψε κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης και έχει σχέση με το πρόγραμμα σίτισης το οποίο εκπονείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με κοινωνικές συμπράξεις στις οποίες συμμετέχουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Εκκλησία, καθώς και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου.

Από το πρόγραμμα μπορούν να ωφεληθούν άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Στους ωφελούμενους παρέχονται πακέτα τροφίμων, έτοιμα γεύματα μέσω συσσιτίων, και μαγειρεμένα σχολικά γεύματα, στους μαθητές των δημοτικών σχολείων όλης της Επικράτειας. Παρέχονται επίσης, είδη οικιακού καθαρισμού, προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός, και βρεφικά ή παιδικά είδη.

Η καταγγελία όμως απέχει πολύ σε σχέση με την εν λόγω βοήθεια…

Διαβάστε την:

«Είμαι κάτοικος στο Ηράκλειο Κρήτης , κάτοχος μηδενικής φορολογικής δηλώσεως. Είμαι δικαιούχος του προγράμματός επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους.

Στις 21-01-2016 ήταν η πρώτη πρόσκληση στους δικαιούχους του προγράμματος για να παραλάβουν κάποια τρόφιμα. Η περιοχή στην οποία γίνεται η διανομή αποξενωμένη, που θα πει αν δεν έχεις αυτοκίνητο υποχρεούσαι να πάρεις ταξί προκειμένου να πας και το φθηνότερο κόστος στα ταξί είναι 15-20€. Καθώς λοιπόν είναι φυσικό, ως δικαιούχος με έλλειψη μεταφορικού μέσου κάλεσα ταξί μιας και δεν υπάρχει άλλο μέσω για να φτάσω στο σημείο διανομής το αποτέλεσμα να παραλάβω 2κιλα μήλα σάπια και 2 κιλά πορτοκάλια! Στην λαϊκή και τα δυο αυτά είδη κοστίζουν μόλις 4-5 €…

Που είναι η αξιοπρέπεια μας; Που χάθηκε, ποιος κακός άνεμος βρίσκεται πάνω από την Ελλάδα; Θα μου πείτε γιατί χάνετε η αξιοπρέπεια σου; Γιατί με κοροϊδεύουν, γιατί αντί να έρθουν να ορίσουν σημείο διανομής ένα κεντρικό σημείο , πάνε στην βιομηχανικής περιοχή που είναι δυσπρόσιτη, που αντί να μας δώσουν τα τρόφιμα αξιοπρεπώς, μας κοροϊδεύουν 5μηνες τώρα με το σήμερα, αύριο και σήμερα 21-01-2015 μας ξανά κορόιδεψαν με 2 κιλά μήλα σάπια και 2 κιλά πορτοκάλια. Ποια Ελλάδα, ποιο κράτος πρόνοιας και πολιτισμού αφήνει τους πολίτες χωρίς φαγητό και επιμένει να κοροϊδεύει και να γελοιοποιεί… Μας φέρανε εδώ που μας φέρανε, μηδενίσανε τις φορολογικές δηλώσεις μας πετώντας μας στην στοίβα του 35% ποσοστό ανεργίας αν δεν έχει αυξηθεί… Μόνο αριθμοί είμαστε για το κράτος; Έχουμε ευθύνη γιατί τους ψηφίζουμε, ας σεβαστούν τουλάχιστον ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους και όχι με σκυλιά! Το καταγγέλλω δημοσίως! ΜΑΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ! Παρακαλώ να το θίξετε το θέμα. Είναι θέμα τιμής και όχι πολιτικής σκοπιμότητας ή οτιδήποτε άλλο! Παραθέτω εικόνες -φωτογραφίες με ακριβώς αυτό που παραλάβαμε!»

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ