Εφημερίδα Κοινωνική

ΚΑΦΕΣ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ : Ο καφές της αλληλεγγύης

 Breaking News

ΚΑΦΕΣ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ : Ο καφές της αλληλεγγύης
18 Ιανουαρίου 2016

Καφές σε αναμονή. Μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης που ξεκίνησε από τη Νάπολη τη δεκαετία του ’40, έγινε παράδοση στην Ιταλία και τα τελευταία χρόνια έχει διαδοθεί μέσω του διαδικτύου σε πολλές χώρες του κόσμου, φιλοδοξεί να μεταφέρει σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας μια ομάδα φοιτητών της δραματικής σχολής Δήλος. Η ιδέα είναι απλή. Όταν πας να πιεις έναν καφέ, πλήρωσε ακόμα έναν που το κατάστημα θα κρατήσει «σε αναμονή» για να καταναλωθεί αργότερα από έναν συμπολίτη σου που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον αγοράσει.

kafesanamoni (1)Την ιδέα είχε ο Δημήτρης Πανέλης. «Διάβασα ένα άρθρο για τον καφέ σε αναμονή στην Ιταλία, το έψαξα λίγο και είδα ότι είχε ξεκινήσει μια πρωτοβουλία από το περιοδικό Σχεδία. Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξουμε ένα βίντεο και να προσπαθήσουμε να εξαπλώσουμε την ιδέα σε κάθε γειτονιά. Με έπιασε μια ταχυκαρδία, σκεπτόμενος πόσο ωραίο θα είναι το αποτέλεσμα αν μεγαλώσει όλο αυτό και γίνει μαζικό. Είμαι πολύ χαρούμενος που το βλέπω να πραγματοποιείται» λέει ο ίδιος στο WE του News247. «Ο καφές είναι η αφορμή για να περάσουμε σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, γάλα, ψωμί, κρέας, φρούτα. Καλούμε να συμμετάσχουν κρεοπωλεία, παντοπωλεία, μπακάλικα, μίνι μάρκετ και όχι μόνο. Έχουν επικοινωνήσει καταστήματα με ρούχα, ακόμα και κομμωτήρια. Το μόνο που ζητάμε από τις επιχειρήσεις είναι να κάνουν μια έκπτωση στους πελάτες για να μοιράζεται το βάρος. Έτσι γίνεται αμοιβαίο και ο κόσμος ανταποκρίνεται ακόμα περισσότερο».

Στο κάλεσμα του Δημήτρη και των συμφοιτητών του έχουν ανταποκριθεί ήδη περισσότερες από 200 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. «Ουσιαστικά έχουμε οργανωθεί μέσω του Facebook. Όποια επιχείρηση θέλει να συμμετέχει μας στέλνει τα στοιχεία της και μια φωτογραφία με τον χαρακτηριστικό πίνακα όπου αναγράφονται τα προϊόντα. Επιπλέον δημιουργήθηκαν εθελοντικές ομάδες σε 19 πόλεις για να οργανωθεί καλύτερα όλο αυτό. Από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Καφές σε αναμονή και στη δική μας περιοχή 

Κορυδαλλός, Αγίου Γεωργίου 30, «Παράταιρο»

Κορυδαλλός, Χειμάρας 26, «Paspartou»

Μοσχάτο, Κοραή 11Α, «Moschato d” asti»

Δραπετσώνα – Le grand (Καφέ-Άρτος) , Σωκράτους 59

Πειραιάς – Φάρμα Καρανικόλα (Κρεοπωλείο) , Υπαπαντής 127

Πειραιάς – Φούρνος Γεωργακόπουλος, Άρτος και Παράδοση

Πειραιάς – Cozy, Μπουμπουλίνας 21

Ν. Φάληρο – Vintage Cafe, Λεωφ. Ειρήνης 6

Ν. Φάληρο – Ο Χρήστος (Οπωροπωλείο) Λ. Ειρήνης 10 τηλ.2104816390

Ν. Φάληρο – Φούρνος Γεωργακόπουλος, Άρτος και Παράδοση

Ν. Φάληρο – Κρεοπωλείο η Βυτίνα, Γιαννοπούλου 17 & Λεωφ.Ειρήνης

Ν. Φάληρο – Φαληριώτικη γωνία (ψιλικά), Λεωφ. Ειρήνης 19

Π.Φάληρο – Market Ηχούς 69

Π.Φάληρο – Coffeebrands, Asia’s Barbaras 6

Καλλίπολη – Φούρνος Γεωργακόπουλος, Άρτος και Παράδοση

Ρέντης – Φούρνος Γεωργακόπουλος, Άρτος και Παράδοση

Κερατσίνι – Retro Latteria, Λεωφ. Γρηγορίου Λαμπράκη

Κερατσίνι – ΝΟΤΟΣ καφέ, Μ. Ασίας 35 (πλατεία Δημαρχείου)

 

kafesanamoni (3)


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Swiffy Output
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ