Εφημερίδα Κοινωνική

Γιατί η κυβέρνηση ανοίγει τώρα θέμα εκλογικού νόμου;

 Breaking News

Γιατί η κυβέρνηση ανοίγει τώρα θέμα εκλογικού νόμου;
19 Ιανουαρίου 2016

Επί της ουσίας το Μαξίμου εντάσσει ένα πάγιο αίτημα της αριστεράς στους εκλογικούς του σχεδιασμούς σε μια περίοδο που λόγω κρίσης και μνημονίων ο πολιτικός χρόνος έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό. Γιατί όμως τώρα;

Για δύο λόγους: Πρώτον, διότι ο «οδικός χάρτης» Τσίπρα για συμφωνία με τους δανειστές, ολοκλήρωση της αξιολόγησης, απομείωση του χρέους και έξοδο στις αγορές μοιάζει δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο να έχει επιτυχή κατάληξη.

Δεύτερον, η εκλογή Μητσοτάκη στη Ν.Δ. και οι αναταράξεις που προκάλεσε και προκαλεί στα κόμματα του κέντρου και της κεντροαριστεράς αναγκάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρωθυπουργό να «τρέξουν» και να ρίξουν στη «μάχη του κέντρου» τα βαριά τους χαρτιά.

Ειδικά όταν ουδείς μπορεί να αποκλείσει μια εμπλοκή με τους δανειστές και μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ακόμη και εντός του 2016. Κατά πολλούς η χθεσινή κίνηση του προέδρου της Βουλής να αυξήσει τον αριθμό των μελών του ΕΣΡ από 7 σε 9, ώστε και τα μικρότερα κόμματα να έχουν ένα δικό τους μέλος και να αποσπάσει τη συναίνεσή τους δίνει τον τόνο των εξελίξεων, και είναι ενδεικτική του τρόπου που θα σκέφτεται από εδώ και στο εξής το Μαξίμου.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ