Εφημερίδα Κοινωνική

Γεωργία Γεννιά: Παρακμή παρουσιάζουν οι αθλητικές υποδομές της περιοχής μας

 Breaking News

Γεωργία Γεννιά: Παρακμή παρουσιάζουν οι αθλητικές υποδομές της περιοχής μας
15 Ιανουαρίου 2016

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραιώς & Νήσων κ. Γεωργία Γεννιά ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο συναντήσεων που αφορούν στο πρόβλημα των αθλητικών υποδομών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά με την επίσκεψη της στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή.

Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη ενώ τη Δευτέρα 11-01-2016 η Βουλευτής επισκέφτηκε στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη.

Η εικόνα εγκατάλειψης και η παρακμή που παρουσιάζουν οι υπάρχουσες αθλητικές υποδομές του Πειραιά μόνο ντροπή, δυσαρέσκεια και έντονο προβληματισμό μπορούν να προκαλούν για τα αίτια και τους πρωταίτιους.

Οι ιστορικοί σύλλογοι του Πειραιά, η νεολαία, τα παιδιά αλλά και όλοι οι πολίτες που θέλουν να αθληθούν πρέπει να βρουν του κατάλληλους χώρους και η πολιτεία μαζί με τον Δήμο οφείλουν να τους εξασφαλίσουν.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν και στα οποία αναζητούνται λύσεις είναι:

• Το ζήτημα της ανακατασκευής του κλειστού Γυμναστηρίου Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ» (Παπαστράτειο).

Η Αντιπεριφέρεια έχει ολοκληρώσει τις τρεις τεχνικές μελέτες και ολοκληρώνεται σε ένα μήνα η τέταρτη και τελευταία, ύστερα από την παραχώρηση κατάλληλου τεχνικού προσωπικού από το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της ανακατασκευής προϋπολογισμού 2.500.000€ είναι περίπου 2 έτη.

Η κ. Γεννιά μίλησε για τεράστια αμέλεια όλα αυτά τα χρόνια από το 2009 όπου και ο Πειραϊκός έδωσε τον τελευταίο αγώνα στο ιστορικό «Καπαγέρωφ» και ανέφερε πως ηθελημένες πράξεις έκλεισαν τις πόρτες του γηπέδου.

• Το ζήτημα του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ.

Ο κ. Υφυπουργός διαβεβαίωσε πως θα προχωρήσει η παραχώρηση μέρους του περιβάλλοντος χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ στη διοίκηση του ΣΕΦ και στη συνέχεια με τη συνεργασία της Περιφέρειας θα γίνουν τα απαραίτητα έργα συντήρησης και αποκατάστασης του χώρου και των εγκαταστάσεων.

• Για το ζήτημα του «Θεμιστόκλειου Σταδίου» που επί δεκαετίες ήταν χώρος αναφοράς για την νεολαία και το οποίο ανήκει στο Δήμο Πειραιά, ο Υπουργός δεσμεύθηκε πως εφόσον ο Δήμος αιτηθεί χρηματοδότηση για την ανάπλαση – με την προϋπόθεση ότι θα κατατεθεί ολοκληρωμένη μελέτη – θα είναι θετικός και θα στηρίξει το αίτημα.

Η κ. Γεννιά δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια επίλυσης των θεμάτων αυτών και έχει ήδη προγραμματίσει νέες συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, εμπλεκόμενες διοικήσεις και τοπικούς αθλητικούς συλλόγους. «Η άθληση είναι δικαίωμα και θα αγωνιζόμαστε συνεχώς για να κερδίζουν τα στάδια και τα γήπεδα τα παιδιά μας. Αρκεί στα παιδιά μας να έχουμε εξασφαλίσει τους χώρους αυτούς.»

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ