Εφημερίδα Κοινωνική

Έρχεται νέος χιονιάς – Ένας νεκρός και τεράστιες ζημιές από την κακοκαιρία

 Breaking News

Έρχεται νέος χιονιάς – Ένας νεκρός και τεράστιες ζημιές από την κακοκαιρία
17 Ιανουαρίου 2016

Νέος χιονιάς έρχεται απόψε Κυριακή βράδυ με ισχυρούς βόρειους ανέμους που θα ρίξουν τη θερμοκρασία κι άλλο, ωστόσο, όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι, δεν θα κρατήσει πολύ.

Για αύριο Δευτέρα, η μέγιστη θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα είναι 1 βαθμός Κελσίου, -5 στα βορειοδυτικά τμήματα. και γύρω στους 5-8 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Τα χιόνια θα πέσουν στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και ορεινών της Πελοποννήσου και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Ο καιρός αυτός πιθανότατα θα κρατήσει μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης και μετά τα χιόνια θα περιοριστούν νοτιότερα ωστόσο οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν στα 7-8 μποφόρ και η ψύχρα θα διατηρηθεί στα ηπειρωτικά.

Ένας νεκρός από την κακοκαιρία

Ενας άνδρας έχασε τη ζωή του εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε όλη τη χώρα τις τελευταίες ώρες.

Ο 47χρονος εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του, στις Σέρρες, όταν αυτό παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο που είχε σχηματιστεί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η πυροσβεστική εντόπισε το όχημα στο ρέμα Κρουσοβίτης στο Σιδηρόκαστρο και δύτες της ΕΜΑΚ βούτηξαν στα νερά προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον άνδρα, που ήταν στη θέση του συνοδηγού, όμως ανασύρθηκε νεκρός.

Με τη βοήθεια εκσκαφέα κατάφεραν να βγάλουν από το ποτάμι και το κατεστραμμένο αυτοκίνητο ενώ ο πατέρας του που τον αναζητούσε ολόκληρη τη νύχτα ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς για την τραγωδία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σιδηροκάστρου ο άτυχος άνδρας υπερεκτίμησε την κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το αυτοκίνητο λόγω των ορμητικών νερών γι” αυτό και αναγκάστηκαν να ζητήσουν τη βοήθεια της ΕΜΑΚ.

Η βροχή έπεφτε αδιάκοπα τις τελευταίες 48 ώρες και φούσκωσε τον ποταμό λένε οι κάτοικοι της περιοχής που γνώριζαν ότι η γέφυρα ήταν επικίνδυνη.

Ο 48χρονος όμως που ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία δεν το ήξερε ενώ στο σημείο δεν υπήρχαν και προειδοποιητικές πινακίδες για να τον αποτρέψουν με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα νερά.

Πηγή: iefimerida.gr

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ