Εφημερίδα Κοινωνική

Ένα ακόμα μεταγραφικό μπαμ έκανε ο Καραβάς

 Breaking News

Ένα ακόμα μεταγραφικό μπαμ έκανε ο Καραβάς
16 Ιανουαρίου 2016

Μια ακόμα μεταγραφή έκανε ο ΑΟ Καραβάς. Αυτή την φορά όμως «τράνταξε για τα καλά τα νερά». Ο πρόεδρος της ομάδας Χρήστος Σκανδάλης, σε μια δύσκολη εποχή δεν φοβήθηκε, δεν δίστασε και μετά από δυο μήνες διαπραγματεύσεων, «τίναξε την μπάνκα στον αέρα» παίρνοντας τον Renaldo Rama.
Ο Renaldo είναι μια μεταγραφική βόμβα, γιατί μέχρι πέρυσι έπαιζε στην ΑΕΚ και θεωρητικά βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Ο παίκτης θα είναι ένα στολίδι για το Α΄τοπικό και ιδιαίτερα για τον Καραβά. Αυτή η κίνηση από τον πρόεδρο της ομάδας, δείχνει πόσο πολύ αγαπάει τον Καραβά, πόσο τον θέλει να τον δει ψηλά και να ευχαριστήσει τον κόσμο για την αγάπη, την πίστη και την στήριξει που δίνει στην ομάδα κάθε φορά. Το κόλπο γκρόσο για τους «Κυανόλευκους», δεν ήταν εύκολο, αλλά ο πρόεδρος της ομάδας, από την αρχή τον ήθελε και μετά από υπομονή, επιμονή δύο μηνών κατάφερε να κλείσει τον παίκτη στην αγαπημένη του ομάδα.
proedros karava

Ο Ρενάλντο Ράμα είναι γεννηθείς 27/1/1990

Ο Α.Ο. Καστέλλας και το μεγάλο βήμα

Ο Ράμα ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στα τοπικά πρωταθλήματα του Πειραιά, προερχόμενος από τις Ακαδημίες του Α.Ο. Καστέλλας, όπου ενσωματώθηκε το 1999 σε ηλικία 9 ετών. Πολύ γρήγορα ξεχώρισε για τις ικανότητες του, καθώς το ταλέντο που τον συνόδευε τον ώθησε ώστε να αγωνιστεί από ηλικία 15 ετών στην πρώτη ομάδα της Καστέλλας. Ο Ολυμπιακός τσέκαρε τον Ράμα και το καλοκαίρι του 2006 τον πήρε στις Ακαδημίες του. Παρά το γεγονός πως στον πειραϊκό σύλλογο αναγνώριζαν πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή με ποιότητα και μέλλον, εντούτοις ποτέ δεν του έδωσαν την ευκαιρία να αναδειχθεί. Για λόγους εξωαγωνιστικούς ο Ράμα έμεινε στην σκιά άλλων νεαρών ποδοσφαιριστών με αποτέλεσμα να επιστρέψει για ένα μικρό διάστημα στον Α.Ο. Καστέλλας πριν αποφασίσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο εξωτερικό.

Το όνειρο της Ευρώπης

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Γκραμόζι Ερσέκα της Αλβανίας το 2008, έφυγε για την Γερμανία όπου είχε να διαλέξει ανάμεσα σε μια μικρομεσαία ομάδα της Μπουντεσλίγκα και την Κόμπλεντζ της Τσβάιτελιγκα. Προτίμησε την δεύτερη καθώς εκεί θα είχε ευκαιρίες να διεκδικήσει θέση βασικού και να φτιάξει το όνομα του. Το παρασκήνιο πίσω από την επιλογή βρίσκεται στα λόγια που άκουσε από ομάδα της Μπουντεσλίγκα στην οποία και δοκιμάστηκε. Τα λόγια που άκουσε: «Είσαι εξαιρετικός, αλλά θέλουμε να σε παρακολουθήσουμε αγωνιζόμενο. Για αυτό πήγαινε στην Κόμπλεντζ να σε τσεκάρουμε και εμείς είμαστε εδώ» Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε καθώς σε μια προπόνηση ένα τάκλιν στον αστράγαλο από έναν συμπαίκτη του στάθηκε αρκετό ώστε να τον θέσει νοκ-άουτ για αρκετό διάστημα. Την σεζόν 2010-11, ο Ράμα επέστρεψε στην πατρίδα του και αγωνίστηκε στην Μπέσα και την επόμενη χρονιά ήρθε η μεταγραφή του στην Απολλόνια, όπου εντυπωσίασε με 7 γκολ σε 17 παιχνίδια. Η αγωνιστική περίοδος 2012-13 ξεκίνησε καλά για τον «Ρο», καθώς μέχρι τα μέσα της σεζόν είχε 12 συμμετοχές με 3 γκολ και 3 ασίστ, αλλά ένας μυικός τραυματισμός δεν του επέτρεψε να συνεχίσει το ίδιο δυνατά.
ramaa

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ο Ρενάλντο Ράμα είναι ένας ποδοσφαιριστής που συνδυάζει πολλά από τα σύγχρονα στοιχεία που απαιτεί το άθλημα στην σημερινή του μορφή. Χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο του πόδια («καλό» θεωρείται το δεξί), η τεχνική του κατάρτιση είναι σε υψηλό επίπεδο και κοντρολάρει/ντριπλάρει έχοντας πάντα το κεφάλι ψηλά. Δεν διστάζει να απειλήσει από μακρινές αποστάσεις και πάντα «ψάχνει» το «ένας εναντίον ενός», χωρίς να περιμένει να έρθει επάνω του ο αντίπαλος.

Ικανοποιητικά γρήγορος και διεισδυτικός, τελειώνει φάσεις μόνος του ή πασάροντας αν ο συμπαίκτης του είναι σε καλύτερη θέση. Θεωρητικά αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις πίσω από τον κλασικό επιθετικό. Ο ρόλος που του ταιριάζει καλύτερα είναι αυτός του δεύτερου επιθετικού και του αριστερού εξτρέμ/κυνηγού, αφού του αρέσει να συγκλίνει παίζοντας με ανάποδο πόδι.

Ανακοίνωση της ομάδας:

Γιορτάζοντας τα 89 χρόνια από την ίδρυση μας, ο πρόεδρος της ομάδας μας Χρήστος Σκανδάλης, έκανε το καλύτερο δώρο στον κόσμο της ομάδας, ντύνοντας στα «Κυανόλευκα», τον γνωστό Renaldo Rama από την θητεία του στην ΑΕΚ. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο, που μετά από δύο μήνες διαπραγματεύσεων με τον παίχτη, ήρθαν σε συμφωνία και πλέον το να έρχεται κάποιος στο γήπεδο να δει τον Καραβά, αποκτά μεγαλύτερη αξία με ένα ρόστερ παιχτών, που θα ζήλευαν πολλές ομάδες. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα, με παίχτες, που τα νέα παιδιά των ακαδημιών μας, θα θέλουν και θα επιδιώκουν να αγωνιστούν κοντά τους. Θέλουμε η Κυριακή στο γήπεδο, να είναι απολαυστική για όσους πληρώνουν εισιτήριο και δεν μας απασχολεί, ούτε οι θέσεις ούτε και οι κατηγορίες. Θα προσπαθήσουμε σε αυτή την δύσκολη περίοδο για όλους, να προσφέρουμε με χαρά ότι μπορούμε στους ποδοσφαιριστές μας και το μόνο που ζητάμε, είναι να έρθει και άλλος κόσμος κοντά στην ομάδα να την στηρίξει. Ο ΑΟ Καραβάς είναι η μοναδική ομάδα της Π. Κοκκινιάς, που είναι ζωντανή ιστορία και όλοι θα φροντίσουμε να την αναδείξουμε στον ευρύτερο Πειραιά.

Πηγή πληροφοριών για τον παίκτη:

http://www.aek1924.gr

Σταύρος Πρέσσης


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ