Εφημερίδα Κοινωνική

Εκπαιδευτικοί και δάσκαλοι στους δρόμους κατά του Ασφαλιστικού

 Breaking News

Εκπαιδευτικοί και δάσκαλοι στους δρόμους κατά του Ασφαλιστικού
20 Ιανουαρίου 2016

Οι τρεις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της χώρας (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) συντονίζονται και προκειμένου να αντιδράσουν από κοινού στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που επιχειρεί να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Για την Πέμπτη έχει αποφασιστεί κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 13:00 (στάση εργασίας 12:00-14:00 και 14:00-16:00 για την απογευματινή βάρδια), ενώ επίσης έχει αποφασιστεί η συμμετοχή των ομοσπονδιών στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου.

«Προσπαθούμε να συντονίσουμε τον αγώνα στο χώρο της εκπαίδευσης, όχι μόνο στο ασφαλιστικό, και στα άλλα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ελένη Ζωγραφάκη.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, χαρακτήρισε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση «ασφαλιστική διάλυση», που πρόκειται να δημιουργήσει «τεράστια προβλήματα» σε όλο το χώρο της εργασίας, αλλά και ιδιαίτερα στο χώρο των εργαζομένων στην εκπαίδευση.

Από τις κινητοποιήσεις δεν θα λείψουν οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα, καθώς, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΟΙΕΛΕ, Γιώργος Χριστόπουλος, «πλέον οι δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν λίγα πράγματα να χωρίσουν, αφού εργασιακά, τα πράγματα επιδεινώνονται και για τους δυο χώρους».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ