Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΔΟΕ: Εντόπισε παράνομο εργαστήριο επεξεργασίας και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών

 Breaking News

ΣΔΟΕ: Εντόπισε παράνομο εργαστήριο επεξεργασίας και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών
07 Δεκεμβρίου 2015

Το ΣΔΟΕ στην Ηλιούπολη, εντόπισε παράνομο εργαστήριο επεξεργασίας και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών.

Στον χώρο βρέθηκαν και παραποιημένες ετικέτες με στοιχεία Ελλήνων εισαγωγέων ή αντιπροσώπων ποτών.

Κατασχέθηκαν συγκεκριμένα 1.527 φιάλες αλκοολούχων ποτών, 975 λίτρα αλκοολούχου ποτού χύμα για τα οποία δεν προέκυψε βάσει φορολογικών στοιχείων η νόμιμη εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια, πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών ομοιωμάτων γνωστών ποτών, μηχανή εμφιάλωσης, θερμοπίστολο αποκόλλησης ετικετών, πλυστικό μηχάνημα φιαλών και ένα μοτοποδήλατο που αναζητείται ως κλεμμένο.

Ταυτόχρονα σε έρευνες που διενεργήθηκαν από άλλα κλιμάκια υπαλλήλων της Υπηρεσίας σε παρακείμενες επιχειρήσεις χονδρικής εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών και σε επιχείρηση εμπορίας ποτών στον Άγιο Δημήτριο κατασχέθηκαν 2.967 φιάλες αλκοολούχων ποτών για τις οποίες δεν προέκυψε η νόμιμη εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια και ένα αυτοκίνητο μάρκας MERCEDES CLK 200 που και αυτό αναζητείτο ως κλεμμένο. Παρελήφθησαν φορολογικά στοιχεία εκδόσεως εισαγωγικής εταιρίας ποτών με έδρα την Θεσσαλονίκη, της οποίας ερευνάται η νόμιμη λειτουργία.

Προσήχθησαν πέντε άτομα, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν δύο άτομα τα οποία οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα τα οποία διέφυγαν τη σύλληψη κατά τη διάρκεια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Την επιχείρηση συνέδραμαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ καθώς και Κινητή Ομάδα Ελέγχου ( Κ.Ο.Ε) του ΣΤ’ Τελωνείου Πειραιά.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό της συνολικής διακινηθείσας ποσότητας οινοπνευματωδών ποτών από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις προκειμένου να καταλογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ