Εφημερίδα Κοινωνική

Πέντε «εναλλακτικές» για να μην κοπούν περισσότερο οι συντάξεις – Στο τραπέζι και η αύξηση εσόδων από τις κλήσεις της Τροχαίας!

 Breaking News

Πέντε «εναλλακτικές» για να μην κοπούν περισσότερο οι συντάξεις – Στο τραπέζι και η αύξηση εσόδων από τις κλήσεις της Τροχαίας!
30 Δεκεμβρίου 2015

Μόνο οι κύριες συντάξεις δεν θα κοπούν λοιπόν, τουλάχιστον σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αλλά και αυτό είναι υπό την αίρεση των δανειστών καθώς ακόμη δεν έχουν πει το “ναι” στις προτάσεις της κυβέρνησης η οποία μάλιστα αναζητά επιπλέον έσοδα για να μπορέσει να συγκεντρώσει ποσό περίπου 700 εκ. ευρώ ώστε να σώσει τις κύριες συντάξεις.

Κάπως έτσι θα προταθεί στους δανειστές με το πακέτο προτάσεων που θα παραδοθεί στις 4 Ιανουαρίου η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,5% για επιχειρήσεις και εργαζομένους, αλλά και ο φόρος στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές. Και τα δύο αυτά μέτρα τα οποία είτε λίγο είτε πολύ επιβαρύνουν άμεσα την τσέπη των φορολογουμένων συναντούν αντιδράσεις από τη μεριά των δανειστών και κυρίως η αύξηση των εισφορών.

Έτσι στο σχεδιασμό υπάρχουν και προτάσεις για φορολόγηση του τζόγου, αλλά και αύξηση των εσόδων των Ταμείων μέσω των εσόδων από τις κλήσεις της τροχαίας. Η πέμπτη εναλλακτική λύση είναι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ