Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Δήμος Χαϊδαρίου απαιτεί να χαρακτηριστεί ο χώρος του Στρατοπέδου διατηρητέος χώρος ιστορικής μνήμης και να αποδοθεί στον Λαό του

 Breaking News

Ο Δήμος Χαϊδαρίου απαιτεί να χαρακτηριστεί ο χώρος του Στρατοπέδου διατηρητέος χώρος ιστορικής μνήμης και να αποδοθεί στον Λαό του
16 Δεκεμβρίου 2015

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στην οποία συζητήθηκε το πάγιο αίτημα του Δήμου Χαϊδαρίου να χαρακτηριστεί άμεσα ολόκληρος ο χώρος του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου διατηρητέος χώρος ιστορικής μνήμης και να αποδοθεί στον Λαό του. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Καραγιάννης.

Ο χώρος του στρατοπέδου Χαϊδαρίου είναι τόπος μαρτυρίου και ιστορικής μνήμης. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις τιμής και μνήμης από τους Δήμους Χαϊδαρίου και Καισαριανής για τους 200 κομμουνιστές που μεταφέρθηκαν από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου στο σκοπευτήριο της Καισαριανής και εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944.

Η Δημοτική Αρχή ελπίζει ότι η εισηγητική τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Σπύρου Τζόκα δε θα είναι άλλη μία «κούφια» υπόσχεση και από τα λόγια θα περάσουμε στις πράξεις.

Ο συγκεκριμένος χώρος, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της σύγχρονης ιστορίας μας και απαιτούμε να λάβει τη θέση που του πρέπει στην Ιστορία.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου απαιτεί να χαρακτηριστεί άμεσα ολόκληρος ο χώρος του Στρατοπέδου διατηρητέος χώρος ιστορικής μνήμης και να αποδοθεί στον Λαό του Χαϊδαρίου, άμεσα, να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και επισκευής του ιστορικού κτηρίου «μπλοκ 15» που βρίσκεται στο χώρο.

 

 

 

 

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ