Εφημερίδα Κοινωνική

Κλιμάκια της ΕΥΠ κάνουν έρευνες για δυο ύποπτους ως τζιχαντιστές σε Κάλυμνο και Λέσβο

 Breaking News

Κλιμάκια της ΕΥΠ κάνουν έρευνες για δυο ύποπτους ως τζιχαντιστές σε Κάλυμνο και Λέσβο
09 Δεκεμβρίου 2015

Κινητοποίηση προκάλεσε σε Κάλυμνο και Λέσβο ο εντοπισμός δύο παράτυπων μεταναστών από τη Συρία, οι οποίοι είχαν φωτογραφίες με όπλα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο ύποπτος της Καλύμνου

Πρόκειται για άτομο από τη Συρία, που επιχείρησε να μπει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ενεργούσε ως διακινητής μεταναστών. Η ανησυχία προκλήθηκε εξαιτίας των φωτογραφιών με τα όπλα στο κινητό του, όμως στην Κάλυμνο δεν υπάρχει κάποιος αραβόφωνος, προκειμένου να εξεταστεί λεπτομερώς το τηλέφωνο και να εξακριβωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Για αυτό το λόγο, χθες αναχώρησε από την Αθήνα για την Κάλυμνο κλιμάκιο της ΕΥΠ, με έναν αραβόφωνο, προκειμένου να πάρουν κατάθεση από τον μετανάστη και να διαπιστωθεί αν πρόκειται για μία σοβαρή περίπτωση που χρήζει περαιτέρω έρευνας, ή όχι.

Ο ύποπτος της Λέσβου

Με την περίπτωση ενός ακόμα πρόσφυγα από τη Συρία στο κινητό του οποίου βρέθηκαν φωτογραφίες με όπλα, όμως, ασχολούνται οι ελληνικές αρχές και στην Μόρια της Λέσβου.

Οπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο Σύρος έφτασε προχθές μαζί με άλλους πρόσφυγες από την Τουρκία στην Λέσβο και οδηγήθηκε στο κέντρο υποδοχής στην Μόρια. Εκεί στον έλεγχο που του έγινε από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στον κινητό του φωτογραφίες του ίδιου με όπλο . Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Σύρος ισχυρίζεται ότι ήταν στρατιώτης στον συριακό στρατό από όπου όμως λιποτάκτησε και πέρασε όπως αναφέρει στον «ελεύθερο συριακό στρατό» με τον οποίο είχε λάβει μέρος σε μάχες.

Ο πρόσφυγας εξετάζεται από κλιμάκιο της ΕΥΠ προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε σχέση με τον ISIS ή όχι.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ