Εφημερίδα Κοινωνική

ΥΠΕΣ: «Οδηγός χρήσης μη σεξιστικής γλώσσας στον Δημόσιο Τομέα»!

 Breaking News

ΥΠΕΣ: «Οδηγός χρήσης μη σεξιστικής γλώσσας στον Δημόσιο Τομέα»!
08 Δεκεμβρίου 2015

Πρωτοβουλία για την κατάργηση της χρήσης της σεξιστικής γλώσσας σε έγγραφα του Δημοσίου, αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου θα παρουσιασθεί και η σχετική Έκθεση με τίτλο:

«Οδηγός Χρήσης μη σεξιστικής γλώσσας στο Δημόσιο Τομέα»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Βασιλίσσης Σοφίας 15.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, Αν. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων και η Ειρήνη Αγαθοπούλου, Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Την έκθεση θα παρουσιάσει η Μαρία Γκασούκα, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αντιπρόεδρος Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και Δ/τρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης .

H Έκθεση αποτελεί εξειδικευμένο και εύχρηστο εργαλείο για την αναγνώριση και κατανόηση του γλωσσικού σεξισμού που διέπει τα πάσης φύσεως εν χρήσει διοικητικά έγγραφα, αλλά και ευαισθητοποίησης σε ένα πεδίο που συντελεί στον ένα ή στον άλλο βαθμό στη διαμόρφωση συλλογικής κοινωνικής συνείδησης.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που αναλαμβάνεται στη χώρα μια συστηματική επιστημονική προσπάθεια αντιμετώπισης του γλωσσικού σεξισμού των διοικητικών εγγράφων και το γεγονός καθιστά ολόκληρο το εγχείρημα εξαιρετικά καινοτόμο.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ