Εφημερίδα Κοινωνική

Χωρίς άλλη καθυστέρηση οι προσφορές για τον ΟΛΠ

 Breaking News

Χωρίς άλλη καθυστέρηση οι προσφορές για τον ΟΛΠ
18 Δεκεμβρίου 2015

Σίγουρος ότι οι υποψήφιοι επενδυτές που παραμένουν στο παιχνίδι διεκδίκησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ θα υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους την προσεχή εβδομάδα εμφανίστηκε μιλώντας στη Wall Street Journal, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Πιτσιόρλας, τονίζοντας ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Πειραιά, μετά από συνεχείς αναβολές και καθυστερήσεις προχωρεί. «Κατανοούμε την απογοήτευση που έχει προκληθεί από τις καθυστερήσεις, αλλά τώρα κινούμαστε προς τα μπρος ολοταχώς», δήλωσε.

«Όλα τα έγγραφα της προσφοράς βρίσκονται στους εν δυνάμει επενδυτές και η προθεσμία για τις δεσμευτικές προσφορές είναι τη Δευτέρα. Από εκεί και πέρα, οι προσφορές θα αξιολογηθούν και η συμφωνία θα ολοκληρωθεί». Η συμφωνία αφορά σε προσφορές για το 67,7% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, ένα ποσοστό της τάξης του 51% θα μεταφερθεί αμέσως στον πλειοδότη που θα κερδίσει και το υπόλοιπο 16,7% κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι οι απαιτούμενες επενδύσεις σε έργα υποδομής στο λιμάνι θα πραγματοποιούνται.

Διαφάνεια

Από την άλλη πλευρά, πηγές με γνώση της συμφωνίας, που επικαλείται το Dow Jones Newswire, αναφέρουν ότι η πώληση του λιμανιού θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα ύψους 700 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων ύψους 300 εκατ. ευρώ, στις οποίες πρέπει να προβεί ο νικητής κατά την προσεχή πενταετία. «Η αλήθεια είναι ότι η Cosco έχει ήδη παρουσία στον Πειραιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η συμφωνία είναι σφραγισμένη», δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας. «Η αξιολόγηση των προσφορών θα γίνει με έναν ανοιχτό και διαφανή τρόπο και ο νικητής θα είναι αυτός με την καλύτερη προσφορά». Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswire, για τον προσεχή χρόνο ο στόχος για τις αποκρατικοποιήσεις έχει τεθεί στα 3,5 δισ. ευρώ, αλλά ο κ. Πιτσιόρλας λέει ότι τα 2,5 δισ. ευρώ είναι πιο ρεαλιστικό ποσό.

Πηγή: imerisia.gr

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ