Εφημερίδα Κοινωνική

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ψήφισε μείωση στα δημοτικά τέλη για την επαγγελματική στέγη

 Breaking News

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ψήφισε μείωση στα δημοτικά τέλη για την επαγγελματική στέγη
24 Νοεμβρίου 2015

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ψήφισε για το 2016 μειώσεις στα δημοτικά τέλη για την επαγγελματική στέγη και διατήρηση στα φετινά επίπεδα για τις οικίες.

Ενώ, αποφάσισε μειώσεις στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για περιοχές όπως η πλ. Βικτώριας και τα Εξάρχεια.

Ο αντιδήμαρχος κ. Μπρούλιας , σημείωσε ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι από τους ελάχιστους στη χώρα που προβαίνει σε μειώσεις . Τα έσοδα από τα τέλη το 2015 θα φθάσουν, είπε, τα 149 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 118 εκατ. ευρώ είναι από ανταποδοτικά.

Από την «Ανοιχτή Πόλη» , ο κ. Αξελός ζήτησε ριζική αναμόρφωση της πολιτικής των ανταποδοτικών τελών και εξορθολογισμό τους . Δήλωσε αντίθετος σε οριζόντιες μειώσεις στον επαγγελματικό συντελεστή , προτείνοντας και την απαλλαγή από τέλη για δυο έτη σε νέες επιχειρήσεις που τις έχουν αυτοαπασχολούμενοι. Ακόμη ζήτησε το τέλος των παρεπιδημούντων να επανέλθει στο ύψος που ήταν πριν τη μείωση .

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης , Νίκος Σοφιανός , ζήτησε να μην είναι ενιαίος ο συντελεστής για τους επαγγελματίες , αλλά διαφορετικός ανάλογα με τον τζίρο , την περιοχή , την επιχείρηση κ.α. Επίσης κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι δεν πιέζει για την είσπραξη τελών από διαφημιστικές εταιρίες , ξενοδοχεία κ.α.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» Πέτρος Κωνσταντίνου , ζήτησε την κατάργηση των δημοτικών τελών για φτωχούς και ανέργους . Και αναρωτήθηκε που και πόσο έχει ωφεληθεί η Αθήνα από την αύξηση των διανυκτερεύσεων , όταν εκείνα που εισπράττει από τα ξενοδοχεία είναι μηδαμινά.

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ