Εφημερίδα Κοινωνική

Συνεδρίαση στο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βριλησσίων για τη χειμερινή περίοδο από τα τέλη του 2015 μέχρι την άνοιξη του 2016

 Breaking News

Συνεδρίαση στο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βριλησσίων για τη χειμερινή περίοδο από τα τέλη του 2015 μέχρι την άνοιξη του 2016
13 Νοεμβρίου 2015

Με αναλυτική εξέταση των ζητημάτων που άπτονται στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή των Βριλησσίων και σε συνέχεια και εξειδίκευση των κατευθύνσεων του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της ΠΕ του Βόρειου Τομέα Αθηνών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι (10/11), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΤΟΠΠ) του Δήμου Βριλησσίων για τη χειμερινή περίοδο που ακολουθεί.

Στη συνεδρίαση, η οποία διεξάχθηκε υπό το συντονισμό του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, καταγράφηκε ο απολογισμός της θερινής περιόδου για την αντιμετώπιση συμβάντων της αντιπυρικής περιόδων και της διαχείρισης των πρόσφατων φθινοπωρινών νεροποντών και συναποφασίστηκε με τους εκπροσώπους υπεύθυνους για την πόλη των συναρμόδιων αρχών το πλάνο προληπτικών δράσεων και βασικού σχεδιασμού άμεσων επεμβάσεων που τυχόν χρειαστούν για αντιμετώπιση συνεπειών έντονων καιρικών φαινομένων, κατά την χειμερινή περίοδο από τα τέλη του 2015 μέχρι και την άνοιξη του 2016.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, από την πλευρά του Πυροσβεστικού Σώματος, οι Διευθυντές του 9ου και 12ου Σταθμού, Η. Τσιαπούρας και Ι. Καρακώστας αντίστοιχα, ο Διοικητής του Τ.Α Βριλησσίων Χ. Βρέττας εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ, ο Ανθ/στης Γ. Γκεμιτζόγλου εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Π. Φυκίρης ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ), ο εκπρόσωπος του φυσιολατρικού συλλόγου «Βριλησσός» Δ. Παπαδόπουλος, καθώς και από πλευράς υπηρεσιακών στελεχών και εργαζομένων του Δήμου, ο Δ/ντης ΤΥ Τ. Μαρτιγόπουλος και οι επιχειρησιακά υπεύθυνοι Α. Βιρβίλης και Α. Κοντομάρης και η υπεύθυνη του κέντρου επικοινωνιών για θέματα περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας Ε. Καλουμέρη.

Ο Αντιδήμαρχος Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας ότι «η δημοτική αρχή με τη συνδρομή και καλή συνεργασία της Πολιτείας και ειδικότερα της Περιφέρειας Αττικής, της Πυροσβεστικής και των συναρμόδιων αρχών βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για τη διαχείριση της περιόδου που ακολουθεί». Παράλληλα, επισήμανε ότι «υπάρχει άμεση ανάγκη επένδυσης σε επίπεδο χώρας και Περιφέρειας και σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πλαίσιο σε κατάλληλες υποδομές που απαντούν στα αίτια των συχνά δυσβάσταχτων συνεπειών των καιρικών φαινομένων, κι ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή των προτυποποιημένων ευρωπαϊκών σχεδιασμών και εφαρμογών για τη διαχείριση των ρεμάτων και των εν γένει υδάτινων ροών».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ