Εφημερίδα Κοινωνική

Συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής

 Breaking News

Συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής
04 Νοεμβρίου 2015

Δεμένα θα παραμείνουν μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής τα πλοία στα λιμάνια καθώς χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν ούτε για να εξαιρεθούν από την απεργιακή κινητοποίηση τα τρία πλοία που έχουν ναυλωθεί για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από τα πλοία του ανατολικού Αιγαίου.

Μιλώντας στο protothema.gr, έπειτα από τη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, είπε πως «ο αγώνας συνεχίζεται» και ότι «ο Θεός είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με τον κ. Χαλά, ο κ. Δρίτσας τους είπε πως θα ήθελε να είναι κοντά τους, όμως, όπως τόνισε, δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα «γιατί συναποφασίζουν και άλλοι».

Ακόμη, όπως είπε ο κ. Χαλάς, ο υπουργός βλέπει θετικά το θέμα των μειωμένων συνθέσεων στα πληρώματα, ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, «εμείς επισημάναμε ότι αν μειωθούν οι ναυτικοί, δεν θα υπάρχει κανένα δημοσιονομικό όφελος, ενώ εγκυμονούν κίνδυνοι για την ασφάλεια του πλοίου».

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι ο δήμαρχος Μυτιλήνης, σε δηλώσεις του στο protothema.gr, ζήτησε την επίταξη των τριών πλοίων καθώς όπως είπε στο νησί έχουν εγκλωβιστεί 12.000 μετανάστες εκ των οποίων 7.000 έχουν ταυτοποιηθεί. Παράλληλα προειδοποιεί ότι ο αριθμός τους όσο περνούν οι ώρες θα αυξάνεται καθώς οι βάρκες με μετανάστες εξακολουθούν να φτάνουν κατά δεκάδες στο νησί.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ