Εφημερίδα Κοινωνική

Προχωρούν οι εργασίες στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

 Breaking News

Προχωρούν οι εργασίες στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας
03 Νοεμβρίου 2015

Επίσκεψη στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας πραγματοποίησε, σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, όπου συναντήθηκε με την Διοίκηση του Ιδρύματος και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών για την αποκατάσταση του κεντρικού κτιρίου του Ιδρύματος.

Στην διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό και επιμέρους θέματα αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο της αναθεώρησης των εγκεκριμένων μελετών. Έτσι, το έργο, προϋπολογισμού 18 εκατομ. €, που έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια Αττικής στο ΕΣΠΑ και εκτελείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Πειραιά, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του επόμενου έτους.

Να σημειωθεί ότι το ιστορικό κτήριο του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, που έχει χαρακτηριστεί ως νεώτερο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού και αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Πειραιά, είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό του 1999, οι οποίες οδήγησαν στο κλείσιμο του κεντρικού κτιρίου. Γι’ αυτό, από τότε τα παιδιά του Ιδρύματος διαμένουν σε λυόμενες κατασκευές στις οποίες κάνουν και μαθήματα παιδιά του στεγαζόμενου στον χώρο Δημοτικού Σχολείου Πειραιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σημείωσε ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα μπορέσει να αποκατασταθεί η λειτουργία του Ιδρύματος και του στεγαζόμενου Δημοτικού Σχολείου αλλά ταυτόχρονα αυτό το σημαντικό κτίριο να συνδεθεί με τον Πειραιά και τους κατοίκους.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ