Εφημερίδα Κοινωνική

Πειραιάς: Μαζική και μαχητική η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

 Breaking News

Πειραιάς: Μαζική και μαχητική η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
13 Νοεμβρίου 2015

Με τη μαζική και μαχητική πορεία του ΠΑΜΕ στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά ολοκληρώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων την Πέμπτη 12 Νοέμβρη. Χιλιάδες απεργοί εργάτες, άνεργοι, νέοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, φοιτητές και μαθητές βροντοφώναξαν συνθήματα διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και κατά της βαρβαρότητας του τρίτου μνημονίου.«Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «Μαθητές – εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά» ήταν μερικά μόνο από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα στο κέντρο του Πειραιά. Μαζικά ήταν τα μπλοκ των ταξικών εργατικών σωματείων, των Λαϊκών Επιτροπών, των φοιτητών του ΠΑΠΕΙ και των μαθητών.

Η πορεία ξεχύθηκε στους δρόμους του Πειραιά από την πλατεία Καραϊσκάκη όπου νωρίτερα έγινε η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση. Προηγήθηκαν οι προσυγκεντρώσεις σωματείων, συνδικάτων και φορέων από τα προκαθορισμένα σημεία, που μαζικά και μαχητικά, φωνάζοντας συνθήματα κατά της ασκούμενης αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, κατέφθασαν συντεταγμένα στο σημείο της συγκέντρωσης.

Στην κεντρική εξέδρα της συγκέντρωσης το πανό του ΠΑΜΕ ανέγραφε «Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη, με οργάνωση και αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Η συγκέντρωση γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, ενώ μεταξύ άλλων συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απεργοί εργαζόμενοι στο Λιμάνι, μπλοκ της Επιτροπής Αγώνα 5μηνιτών Δήμου Πειραιά στο πλαίσιο του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, ενώ καταχειροκροτούμενο μπήκε στη συγκέντρωση και το μπλοκ του Συντονιστικού Μαθητών Σχολείων Πειραιά.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν η Θάλεια Περπερίδου, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα 5μηνιτών Δήμου Πειραιά και ο Γιάννης Κογιώνης, εκ μέρους του Συντονιστικού Αγώνα Μαθητών Σχολείων Πειραιά, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Ξουράφης, από τη Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ.

Πηγή: 902.gr

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ