Εφημερίδα Κοινωνική

Κοινό μέτωπο Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και ΠΕΣΥΔΑΠ

 Breaking News

Κοινό μέτωπο Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και ΠΕΣΥΔΑΠ
11 Νοεμβρίου 2015

Ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος και ο πρόεδρος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης είχαν την ευκαιρία να θέσουν επί τάπητος όλα τα περιβαλλοντικά θέματα, που αντιμετωπίζουν οι δυο αυτοδιοικητικοί φορείς, να τα ομαδοποιήσουν και να αναπτύξουν κοινό σχέδιο δράσης αντιμετώπισής τους.

Προηγήθηκε ενημέρωση για τις δράσεις που αναπτύσσονται από τους δυο φορείς, με τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο να εστιάζει στη δικαίωση των μαζικών κινητοποιήσεων, που συνέβαλαν στην εξαίρεση της παραλιακής ζώνης των πρώην Λιπασμάτων της Δραπετσώνας από το πακέτο πώλησης του ΟΛΠ. Από την μεριά του ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλης επικεντρώθηκε στην ολοκλήρωση του αναπτυξιακού προγράμματος του ΔΙΚΕΠΑΖ, που αφορά στην προμήθεια νέων ασθενοφόρων, κατασκευή χώρων φιλοξενίας με σύγχρονες προδιαγραφές, δημιουργία νέων χειρουργείων με ταυτόχρονη κατά 5% μείωση των εισφορών των Δήμων – μελών.

Αμέσως μετά την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και των αναπτυξιακών προοπτικών που διαγνώστηκαν, συμφωνήθηκε να διατηρηθεί η υποδειγματική συνεργασία που υφίσταται και αφορά στην προστασία και αναβάθμιση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών (περιβαλλοντική εκπαίδευση, μελέτες παραμέτρων του αστικού περιβάλλοντος, προστασία και έλεγχος της δημόσιας υγείας μέσα από τη λειτουργία του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) και πυρασφάλεια και φύλαξη από την παράνομη υλοτομία των χώρων αστικού και περιαστικού πρασίνου). Παράλληλα, αποφασίστηκε να διευρυνθεί η συνεργασία και να εμπλουτιστεί με δράσεις κοινών παρεμβάσεων σε αρμόδιους φορείς αλλά και ευαισθητοποίησης των πολιτών, στα ακόλουθα θέματα:

1. Την ανατροπή πολιτικών που επενδύουν στη συγκεντρωτική αντιμετώπιση στη διαχείριση των λυμάτων και συγκεκριμένα της προοπτικής μεταφοράς λυμάτων της Βορειοανατολικής Αττικής στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας.

2. Την αξιοποίηση του νερού της Ψυτάλλειας για την αναδάσωση του Όρους Αιγάλεω, για βιομηχανική χρήση και για άρδευση του αστικού πρασίνου

3. Την παρεμπόδιση σχεδιαζόμενης χρήσης μηχανημάτων υδροβολής από την Cosco για τον καθαρισμό του στόλου των πλοίων, ως περιβαλλοντικά επιζήμια.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, αφού αναγνώρισε το έργο που επιτελείται από τον ΠΕΣΥΔΑΠ, σημείωσε ότι: «Η αναπτυξιακή προοπτική της Αυτοδιοίκησης ενισχύεται μέσα από συμμαχίες που θεσπίζει. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας προσβλέπει στη συνεργασία με τον ΠΕΣΥΔΑΠ για την ανάπτυξη κοινών δράσεων που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, αφού συνεχάρη τον Δήμαρχο για τον αγώνα ανάπλασης της πρώην Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας, τόνισε ότι: «Η συνεργασία με τον Δήμαρχο είναι ιδιαίτερα τιμητική. Εκτιμούμε ότι η μαχητική του στάση ενδυναμώνει την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και της αποδίδει περιβαλλοντικό προσανατολισμό. Διευρύνουμε την κοινή μας δράση και συνεχίζουμε να διεκδικούμε περισσότερες ευκαιρίες για ισότιμη αναπτυξιακή και περιβαλλοντική μεταχείριση με τις υπόλοιπες περιοχές του Λεκανοπεδίου».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ