Εφημερίδα Κοινωνική

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στο χώρο μαρτυρίου της Κοκκινιάς

 Breaking News

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στο χώρο μαρτυρίου της Κοκκινιάς
25 Νοεμβρίου 2015

Σήμερα, 25 Νοεμβρίου, ημέρα της Επετείου της Εθνικής Αντίστασης, και 73 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου πραγματοποίησε επίσκεψη στον εμβληματικό χώρο Αντίστασης του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Τη περιφερειάρχη συνόδευαν οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιά, Γ. Γαβρίλης, Νήσων, Π. Χατζηπέρος, Οικονομικών, Χρ. Καραμάνος, Διοίκησης, Ελ. Τασούλη, Έργων, Β. Λάσκαρη καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Δύναμης Ζωής.

Την εξιστόρηση των ηρωικών γεγονότων της μάχης και του Μπλόκου της Κοκκινιάς, που σημειώθηκαν το Μάρτη και τον Αύγουστο του 1944, έκανε η υπεύθυνη του μνημείου, Ειρήνη Ρηνιώτη και την παρακολούθησαν επίσης ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης καθώς και μαθητές του Β’ Λυκείου Νικαίας. Μετά από την επίσκεψη στο Μνημείο της Κοκκινιάς,, ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, που εγκαινίασαν στις 25 Οκτωβρίου ο Δήμος και η Περιφέρεια Αττικής.

Μετά από την ολοκλήρωση της επίσκεψης η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου δήλωσε: «Σήμερα, ημέρα της επετείου Εθνικής Αντίστασης δεν τιμούμε απλά έναν χώρο μαρτυρίου αλλά επιτελούμε ένα χρέος μνήμης. Ένα χρέος μνήμης το οποίο στις σημερινές συνθήκες παίρνει τη μορφή οικουμενικής παρακαταθήκης του αγώνα για Δημοκρατία και Ελευθερία. Τα ιδανικά για τα οποία επέλεξαν να θυσιαστούν οι ήρωες της Κοκκινιάς πριν από 71 χρόνια. Τα ιδανικά για τα οποία αψήφησαν τη ζωή τους. Επιλέγοντας το θάνατο και επιβεβαιώνοντας με τον πιο αδιάψευστο τρόπο τα λόγια του γάλλου φιλοσόφου Ζαν Πωλ Σαρτρ ότι ‘είμαστε οι επιλογές μας’».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ