Εφημερίδα Κοινωνική

Τι πρέπει να προσέξουμε εάν θέλουμε να «χτυπήσουμε» tattoo

 Breaking News

Τι πρέπει να προσέξουμε εάν θέλουμε να «χτυπήσουμε» tattoo
15 Οκτωβρίου 2015

Για όσους λοιπόν επιθυμούν να κάνουν τατουάζ, καλό είναι να γνωρίζουν τι επιπτώσεις θα έχει στο δέρμα.

Το πιο κρίσιμο θέμα είναι η ποιότητα και η σύνθεση των χρωμάτων, γιατί αυτά μπορεί να προκαλέσουν μία σειρά προβλημάτων στην ανθρώπινη υγεία.

Το πόσο σημαντική είναι η ποιότητα του χρώματος που χρησιμοποιούνται το επισημαίνουν όλοι οι ειδικοί. Όπως λένε, τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στα τατουάζ δεν πρέπει να διαλύονται στο νερό, κάτι που από μόνο του ενέχει κινδύνους για το ανθρώπινο σώμα. Πρόσφατες αμερικανικές έρευνες αποδεικνύουν ότι μόλις τα δύο τρία του μελανιού μένουν στο δέρμα, ενώ το υπόλοιπο ένα τρίτο διοχετεύεται στον οργανισμό και ειδικότερα στο αίμα, τους λεμφαδένες και άλλα ζωτικά όργανα, «σταθμεύοντας» εκεί.

Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κόκκινου, πορτοκαλί και κίτρινου χρώματος είναι συνήθως αζωενώσεις, οργανικές ουσίες που προκαλούν προβλήματα υγείας, όπως αλλεργίες. Κάποιες από αυτές μάλιστα μπορούν να διαλυθούν όταν έρθουν σε επαφή με το φως του ήλιου, προκαλώντας ακόμη και καρκίνο, όπως η κόκκινη χρωστική ουσία ν. 22. Άλλες ουσίες περιέχουν χαλκό ή νικέλιο. Το καφέ μελάνι που περιέχει οξείδιο του σιδήρου και νικέλιο, κρίνεται ύποπτο για πρόκληση αλλεργικών αντιδράσεων.

Αλλά οι κίνδυνοι για την υγεία δεν προέρχονται μόνο από τα χρώματα. Τα μελάνια των τατουάζ μπορεί να περιέχουν και άλλες ουσίες, όπως διαλυτικές ουσίες, συντηρητικά όπως και άλλες τοξικές προσμείξεις. Ιδιαίτερα επικίνδυνοι κρίνονται οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, οι οποίοι παρασκευάζονται κατά την καύση άνθρακα για βιομηχανικούς σκοπούς και θεωρούνται καρκινογόνοι. Η ουσία αυτή βρίσκεται κυρίως στο μαύρο χρώμα που χρησιμοποιείται στα τατουάζ.

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ