Εφημερίδα Κοινωνική

Στο μέγαρο του Πειραϊκού Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – αφιέρωμα στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 Breaking News

Στο μέγαρο του Πειραϊκού Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – αφιέρωμα στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
27 Οκτωβρίου 2015

Την περασμένη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη» στο μέγαρο του Πειραϊκού Συνδέσμου, η εκδήλωση – αφιέρωμα στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, την οποία συνδιοργάνωσαν τα τρία ιστορικά πολιτιστικά σωματεία του Πειραιά Πειραϊκός Σύνδεσμος – Φιλολογική Στέγη Πειραιά – Ζήνων με προσκεκλημένο ομιλητή τον γνωστό συγγραφέα – δημοσιογράφο Ζάχο Χατζηφωτίου, τέως πρόεδρο του Συλλόγου Πολεμιστών Μέσης Ανατολής, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Τα γεγονότα του πολέμου (1940-1944) όπως τα έζησα».

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Εφορεία Φιλολογικού του Πειραϊκού Συνδέσμου, διά του ειδικού της συμβούλου Γιάννη Β. Σίμου, με τη βοήθεια του τέως εφόρου και ενεργού και δραστήριου μέλους του Συνδέσμου κου Θεόδωρου Ν. Κατσικάρου, γενικού διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων Παιδαγωγική Birds Πειραιά. Τον Πειραϊκό Σύνδεσμο εκπροσώπησαν ο Β’ αντιπρόεδρος Παντελής Καλογεράκος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, εκ μέρους του Πειραϊκού Συνδέσμου, ο κος Γιάννης Σίμος, εκ μέρους της Φιλολογικής Στέγης ο πρόεδρος Νίκος Παπαγιαννάκης και εκ μέρους του Ζήνωνα ο πρόεδρος Σπύρος Μπήτρος.

Ο πάντα γλαφυρός Ζάχος Χατζηφωτίου μίλησε για τα γεγονότα του πολέμου όπως τα έζησε εκείνος, μέσα από τα χαρακώματα του Τομπρούκ, του Ελ Αλαμέιν, του Ρίμινι και άλλων περιοχών. Η συγκινητική ομιλία του, η οποία διανθίστηκε με αποσπάσματα από παλαιότερες συνεντεύξεις και σπάνια κινηματογραφικά ντοκουμέντα του BBC και φωτογραφικό υλικό από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, ικανοποίησε απόλυτα το πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη» του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η παιδική και νεανική χορωδία του Πειραϊκού Συνδέσμου, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Άρτεμης Γρίβα και με συνοδεία στο πιάνο την Κατερίνα Μόμτσου, ενώ τραγούδησε και η σολίστ Δέσποινα Τσολάκη, την οποία συνόδευσε στο πιάνο η Ερμίλια Φραγκουλίδου. Την επιμέλεια του μουσικού μέρους του προγράμματος είχε η Εφορεία Καλλιτεχνικού του Συνδέσμου, διά του εφόρου Γιώργου Δρούζα.

Στο τέλος της εκδήλωσης επιφυλάχθηκε μία ξεχωριστή έκπληξη στον αειθαλή δημοσιογράφο και συγγραφέα: ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων και ο Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων απένειμε διά του προέδρου των δύο συλλόγων Εφ. Ταγματάρχη (ΚΔ) Αλέξανδρου Κόντου, τιμητική πλακέτα στον βετεράνο πολεμιστή. Το συγκινημένο κοινό καταχειροκρότησε και πάλι τον τιμώμενο και το άγημα με τους καταδρομείς που πλαισίωσαν την τελετή βράβευσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος, η αντιδήμαρχος Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά, ο τέως υφυπουργός – βουλευτής – δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο τέως βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, ο τέως αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Μπουγάς, ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ομότιμος καθηγητής Αντώνιος Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Λευκαδικών Μελετών Αθανάσιος Μελάς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος ευχαριστεί το πλήθος των Πειραιωτών που για άλλη μία φορά τίμησαν με την παρουσία τους την επετειακή αυτή εκδήλωση.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ