Εφημερίδα Κοινωνική

Παραλειπόμενα δημοτικού συμβουλίου Πειραιά (Παρεμβάσεις)

 Breaking News

Παραλειπόμενα δημοτικού συμβουλίου Πειραιά (Παρεμβάσεις)
01 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όλες οι εισηγήσεις θεμάτων που κατατίθενται στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά θα διανέμονται μέρες πριν, ηλεκτρονικά, στους δημοτικούς συμβούλους για να μπορούν να τοποθεντούνται επί των θεμάτων. Γι’ αυτή την καινοτομία δούλεψαν ο πρόεδρος του δημοτικου συμβουλίου κ. Δαβάκης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Ταταρόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Καρβουνάς και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος πληροφορικής κ. Βεντούρης.

Ένα παλιό «ραβασάκι»

Μια σημαντική δήλωση από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πειραιά, Τάσο Κάρλε, σχετικά με το θέμα του ΟΛΠ. «Ο Δήμος Πειραιά διεκδικεί την καταβολή τελών έκτασης 1 χλμ χερσαίου χώρου στο λιμάνι. Παλαιότερα, ο ίδιος είχε στείλει “φιρμάνι” 22 εκ. στη διοίκηση αλλά ως είθισται… δεν κουνήθηκε φύλλο».

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ… ΟΛΠ

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Καλογερόγιαννης θυμήθηκε πριν χρόνια που στις κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού έπεσαν δακρυγόνα στο σημείο που ήταν ο ίδιος μαζί με τον σημερινό υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα. Όπως είπε καλό θα είναι ο σημερινός υπουργός να θυμηθεί όλους αυτούς τους αγώνες πριν προχωρήσει τις διαδικασίες…

300 κοντέινερ διαθέσιμα για τους μετανάστες

Η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής του «Λιμανιού της Αγωνίας» Μαρία Σταθάκη είπε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου Πειραιά ότι υπάρχουν στην πόλη μας 300 διαθέσιμα κοντέινερ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του προσφυγικού «κύματος». Πρότεινε μάλιστα στον Δήμαρχο, σε συνεννόηση με τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, να τοποθετηθούν στο χώρο των Λιπασμάτων, ώστε να μπορούν εκεί να φιλοξενούνται προσωρινά οι μετανάστες και να γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες.

SOS για την λεωφόρο ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ

Συνεχίζονται οι συζητήσεις και οι προτάσεις με στόχο να μπει «τάξη» στη λεωφόρο Χατζηκυριακού, εκεί όπου το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα. Απορρίφθηκε η πρόταση να τοποθετηθούν «σαμαράκια», διότι αυτά πλέον απαγορεύονται, ενώ για να μπει φανάρι απαιτείται μια διαδικασία που ξεφεύγει από τις δυνατότητες του Δήμου. Μέχρι τότε, αποφασίστηκε να μπει ειδική σηματοδότηση (με οθόνες τύπου «μάτριξ») που θα προειδοποιεί τους οδηγούς για χαμηλές ταχύτητες.

Kατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Αφεντούλη

Επανήλθε στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά το θέμα της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος της Αφεντούλη. Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μαστρονικόλας ζήτησε ενημέρωση από τον Δήμαρχο για τις ενέργειες που έχει κάνει. Όπως είπε ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Κοινότας κ. Γκόλφη είχαν στείλει επιστολή στον πρώην υπουργό Γιάννη Πανούση εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να καταργηθεί το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα, κυρίως, διότι θα αυξηθεί η εγκληματικότητα στην περιοχή. Απάντηση δεν δόθηκε και ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να επανέλθει με νέα επιστολή προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό κ. Τόσκα.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ