Εφημερίδα Κοινωνική

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Έναρξη νέου κύκλου για το Μεταπτυχιακό στην Ενέργεια

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Έναρξη νέου κύκλου για το Μεταπτυχιακό στην Ενέργεια
12 Οκτωβρίου 2015

Εγκαινιάστηκε ο επόμενος κύκλος σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην «Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομία» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με σημαντικές παρουσίες.

Η καθιερωμένη πλέον δεξίωση για την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς έλαβε χώρα τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 στην Πινακοθήκη Πειραιώς στο εντυπωσιακό Νεοκλασικό Μέγαρο του Παλαιού Ταχυδρομείου και το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στους χώρους της Πινακοθήκης και γλυπτοθήκης, παρουσίαση των δράσεων της επόμενης χρονιάς και απονομή υποτροφιών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν καλωσόρισμα ο τ. Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, οι Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Πανεπιστημίου Αθηνών, στελέχη της ΡΑΕ, της ενεργειακής αγοράς και της ναυτιλίας, διπλωματικοί, εκπρόσωποι ελληνικών και ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και εκπρόσωποι σημαντικών εταιρειών (ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΣΙΔΕΝΟΡ του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ) με την ευγενική χορηγία των οποίων απονεμήθηκαν υποτροφίες σε οκτώ αριστούχους του Προγράμματος.

Οι Πρυτανικές Αρχές και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς αναφέρθηκαν στη διεπιστημονικότητα του προγράμματος και στις ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις ακαδημαϊκές συνέργειες που γεννώνται στο συγκεκριμένο πεδίο αιχμής. Την διεπιστημονικότητα του προγράμματος και τη σύμπραξη Πανεπιστημίου και Αγοράς υπογράμμισαν και οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που χορήγησαν τις υποτροφίες σε οκτώ αριστούχους φοιτητές κατά την τελετή απονομής.

Συγχαίροντας τους αριστούχους υποτρόφους της προηγούμενης χρονιάς και καλωσορίζοντας τους επιτυχόντες του νέου κύκλου, ο Διευθυντής του Προγράμματος Νικόλαος Φαραντούρης αναφέρθηκε στο όραμα του προγράμματος για την δημιουργία της επόμενης δυναμικής γενιάς στελεχών στο χώρο της ενέργειας και της βιομηχανίας, της ναυτιλίας και των υποδομών.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ