Εφημερίδα Κοινωνική

Ο «Μανώλης» της «17Ν» και οι μηνύσεις που θα πέσουν

 Breaking News

Ο «Μανώλης» της «17Ν» και οι μηνύσεις που θα πέσουν
27 Οκτωβρίου 2015

Ο καταδικασθείς σε πολυετή κάθειρξη για συμμετοχή στη «17Ν» Χριστόδουλος Ξηρός, ζητεί την ποινική δίωξη του εποπτεύοντος εισαγγελέα των φυλακών Νιγρίτας αλλά και του διευθυντή και του αρχιφύλακα του εν λόγω σωφρονιστικού καταστήματος.

Ειδικότερα, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του εποπτεύοντος εισαγγελέα των σωφρονιστικού καταστήματος καθώς και του διευθυντή και του αρχιφύλακα, εγκαλώντας τους για βασανισμό του.

Στη αναφορά του ο Χρ. Ξηρός κάνει λόγο για εξευτελιστική συμπεριφορά από την πλευρά των οργάνων της πολιτείας και ζητεί την ποινική τους δίωξη, υποστηρίζοντας πως από την πρώτη στιγμή που πέρασε την πύλη της συγκριμένης φυλακής, τέθηκε σε απομόνωση, απόφαση που όπως λέει, οι αρμόδιοι του παρουσίασαν ως «μονόδρομο» με το επιχείρημα ότι μόνο έτσι θα είναι ασφαλής.

Περιγράφει δε στην αναφορά του αναλυτικά τις συνθήκες κράτησής του και μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά, χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, ακόμη και το φαγητό μου το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω σοβαρές ψυχικές διαταραχές και φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε».

Ακόμη υποστηρίζει πως ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας του συμπεριφέρεται εξευτελιστικά, λέγοντάς του «με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει», «εκεί να ψοφήσεις μόνος σου στο κελί σου».

Μάλιστα προσκομίζει και γνωμοδότηση κλινικής νευροψυχολόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης, αφού του απαγορευόταν ακόμη και η τηλεφωνική επικοινωνία για κάποιες ημέρες, ενώ τον είχαν αφήσει για μία εβδομάδα χωρίς ρεύμα στο κελί του.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ