Εφημερίδα Κοινωνική

Να μπει τέλος στο «μαρτύριο» των σκουπιδιών: ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ προτείνουν ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ λύσεις για τη διαχείριση απορριμμάτων – Τι ετοιμάζει ο Δήμος Πειραιά

 Breaking News

Να μπει τέλος στο «μαρτύριο» των σκουπιδιών: ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ προτείνουν ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ λύσεις για τη διαχείριση απορριμμάτων – Τι ετοιμάζει ο Δήμος Πειραιά
07 Οκτωβρίου 2015

Τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων των Δήμων θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στην επικαιρότητα αφού την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, θα αποφασίσει την έγκριση του Περιφερειακού Σχεδιασμού. Ήδη ο Δήμος Πειραιά έχει καταθέσει τη δική του πρόταση στον ΕΔΣΝΑ, αφού προηγήθηκε διεξοδική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, και με τις προτάσεις του συμβάλει στη λύση ενός μεγάλου προβλήματος για την ποιότητα ζωής των πολιτών. Αναφορικά με το περιεχόμενο των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων, το σύνολο των Δήμων που υπέβαλαν το σχέδιο δίνουν έμφαση στη Διαλογή στην Πηγή και στη δημιουργία στην περιοχή τους μικρής κλίμακας μονάδα διαλογής – επεξεργασίας, προκειμένου να διαχειριστούν αποκεντρωμένα τα απορρίμματα τους, διασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Σε ό,τι αφορά τον Πειραιά, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της ειδικής επιτροπής που παρακολουθεί το θέμα, δημοτικός σύμβουλος, Στέλιος Γαιτανάρος, υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο 45 σελίδων και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν δράσεις με στόχο την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Θα εκδοθούν φυλλάδια, θα πραγματοποιηθούν ημερίδες και θα δοθεί έμφαση στα θέματα της πρόληψης, της ευαισθητοποίησης και της ανακύκλωσης. Παράλληλα, θα ανοίξει «δημόσια διαβούλευση» όπου οι πολίτες του Πειραιά θα μπορούν να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις πάνω στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων. Παράλληλα, όπως ενημερωθήκαμε, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης βρίσκεται σε επικοινωνία με τους δημάρχους του ευρύτερου Πειραιά για να αποφασίσουν από κοινού πού θα κατασκευαστεί η αποκεντρωμένη μονάδα διαχείρισης.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους Δήμους, ήδη έχουν κατατεθεί 51 τελικά σχέδια. Δώδεκα δήμοι έχουν δηλώσει ότι βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης των ΤΣΔΑ και θα τα υποβάλλουν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή. Πρόκειται για τους δήμους: Αγκιστρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Δάφνης – Υμηττού, Ηλιούπολη, Μάνδρας, Περάματος, Πόρου, Τροιζηνίας , Ύδρας, Φιλόθεης – Ψυχικού, Φυλής. Ενώ μόλις δυο δήμοι δεν έχουν ενημερώσει το Σύνδεσμο για τις ενέργειές τους. Πρόκειται για τους δήμους Καισαριανής και Πετρούπολης. Τα κατατεθέντα σχέδια βρίσκονται αναρτημένα σε αναλυτική μορφή στην ιστοσελίδα του ΕΔΣΝΑ.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ