Εφημερίδα Κοινωνική

Μείωση χρέους 4.000 ευρώ από τον Δήμο Αίγινας για τον Φλαμπουράρη – Τι απαντάει ο δήμαρχος

 Breaking News

Μείωση χρέους 4.000 ευρώ από τον Δήμο Αίγινας για τον Φλαμπουράρη – Τι απαντάει ο δήμαρχος
27 Οκτωβρίου 2015

Συζήτηση προκάλεσε δημοσίευμα των Νέων, σύμφωνα με το οποίο στοιχεία από τη Διαύγεια δείχνουν πως ο δήμος Αίγινας έχει κάνει μείωση χρέους, σχεδόν 4.000 ευρώ, στον Αλέκο Φλαμπουράρη, που διατηρεί εκεί εξοχικό, για οφειλές που σχετίζονται με δαπάνη για κατανάλωση νερού. Σύμφωνα με την απόφαση ο υπουργός Επικρατείας είχε από το 2010 χρέος 6.659,47 ευρώ στον δήμο από κατανάλωση νερού αλλά πλέον καλείται να πληρώσει 2.618,76 ευρώ (σε 18 δόσεις) λόγω «αυξημένης κατανάλωσης».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Αίγινας, δήλωσε πως η νέα δημοτική αρχή εξέτασε εκκρεμότητες προς τον δήμο σε βάθος πενταετίας και σε κοινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (συμπολίτευση – αντιπολίτευση) αποφασίστηκε η επίλυση περίπου 800 αιτήσεων καταναλωτών που είχαν προβλήματα με την ύδρευση. Μεταξύ αυτών ήταν και ο κ. Φλαμπουράρης. Η φράση «αυξημένη κατανάλωση», που χρησιμοποιήθηκε στην ανακοίνωση της Διαύγειας για τον κ.Φλαμπουράρη, δεν αποδίδει την πραγματικότητα καθώς ο υπουργός Επικρατείας είχε κατά τα προηγούμενα χρόνια υποβάλει αίτηση «θεραπείας» λόγω διαρροής στον υδρομετρητή του σπιτιού του, όπως ανέφερε. »Αυτό που κάναμε ήταν αντί να τον χρεώσουμε με το ανώτατο τιμολόγιο των περίπου 8 ευρώ για καταναλώσεις από 80 κυβικά μέτρα και πάνω, τον χρεώσαμε με το τιμολόγιο της κατηγορίας ’36-45 κυβικά μέτρα” που είναι περίπου 3 ευρώ προκειμένου ο δήμος να μην χάσει τα χρήματά του» δήλωσε ο Δημήτρης Μούρτζης.

«Ο κ. Φλαμπουράρης έχει αποδεχθεί την απόφαση και έχει κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για να πληρώσει την οφειλή του», κατέληξε ο κ. Μούρτζης.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ