Εφημερίδα Κοινωνική

«Μια φορά και έναν καιρό…» στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη

 Breaking News

«Μια φορά και έναν καιρό…» στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη
13 Οκτωβρίου 2015

Το «Μυστήριο στην Αυλή» θα αποκαλύψουν οι μαθητές την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που οργανώνουν και φέτος οι βιβλιοθήκες του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κέδρος.

Θα γνωρίσουν ακόμη τον «Κλέφτη του Θησαυρού του Αλή Πασά», τη «Μια και μοναδική Μαύρη Θρούμπα», θα «γευτούν» τους καρπούς από «Το Βιβλιόδεντρο», θα ταξιδέψουν στην εποχή «Τότε που χτιζόταν ο Παρθενώνας», θα γνωρίσουν τις «Ανακαλύψεις του Έγκμοντ Κλαβιέ και Σχεδόν τα πάντα για τα Χμ».

Στη βιβλιοθήκη στον Αγ.Ι. Ρέντη θα πάρουν μέρος στις «Αταξίες στην τάξη 5», θα κρατήσουν «Το σταχτί Πέπλο» και θα παίξουν «Να το πάρει το ποτάμι;». «Μα, μπαμπά, είναι χάλια! ή Δεν είμαι τέρας, σου λέω» θα φωνάξουν και στην συνέχεια θα μυηθούν στα «Τι και Πως στην προϊστορία» για να καταλήξουν να αφήσουν «Το Πάτημα του Έλληνα».

Πρόκειται για 13 προγραμματισμένες συναντήσεις συγγραφέων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας με τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους χώρους των βιβλιοθηκών Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Η συνάντηση των παιδιών με συγγραφείς έχει πολλαπλά οφέλη. Οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά συγγραφείς που τους μύησαν στον κόσμο του βιβλίου δίνοντας χώρο στη φαντασία τους και αναπτύσσοντας παράλληλα την κριτική τους σκέψη. Θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους και να γνωρίσουν τον άνθρωπο –συγγραφέα πίσω από τις λέξεις. Πρόκειται για μια ξεχωριστή εμπειρία που κανένας μαθητής δεν πρέπει να χάσει».

Οι βιβλιοπαρουσιάσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 29 Ιανουαρίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων της Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Κάθε συνάντηση μπορεί να φιλοξενήσει δυο τμήματα τα οποία θα παρακολουθήσουν διαδοχικά την παρουσίαση του συγγραφέα, στις 10:00-11:00 & 11:00-12:00, αντιστοίχως. Σκοπός των βιβλιοπαρουσιάσεων-δράσεων, είναι η εξοικείωση του μαθητή με τη βιβλιοθήκη, και η εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με το λογοτεχνικό βιβλίο.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης nikaiarentislib.blogspot.gr.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ