Εφημερίδα Κοινωνική

H απάντηση του Δήμου Πειραιά για το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου – Γιάννης Μώραλης: «Τα ευρήματα μας εκπλήσσουν – Θα είμαστε αμείλικτοι»

 Breaking News

H απάντηση του Δήμου Πειραιά για το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου – Γιάννης Μώραλης: «Τα ευρήματα μας εκπλήσσουν – Θα είμαστε αμείλικτοι»
21 Οκτωβρίου 2015

Με αφορμή το διαχειριστικό έλεγχο στο Δήμο Πειραιά για την περίοδο 2003 έως 2012, στοιχεία του οποίου σας παρουσίασε χθες η εφημερίδα μας, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ο έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος ο οποίος βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αφορά την περίοδο από το 2003 έως και το 2012. Μόλις την Παρασκευή 9/10, παραδόθηκε στην Δημοτική Αρχή το πόρισμα από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο εκθέτονται τα ευρήματα και γίνονται συστάσεις επί των ευρημάτων για προσκόμιση επιπλέον στοιχείων.

Από την πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου θα γίνουν όλες οι προβλεπόμενες  από το νόμο ενέργειες προκειμένου να βοηθηθεί η έρευνα φτάνοντας το συντομότερο στα τελικά της συμπεράσματα, κάτι που πρώτοι από όλους επιθυμούν και δικαιούνται οι δημότες του Πειραιά. Ας είναι όλοι βέβαιοι ότι η Δημοτική Αρχή, εφόσον υπάρξουν ευθύνες που τελικώς καταλογισθούν, θα είναι αμείλικτη, καθώς ο Δήμος Πειραιά θα πρέπει και θα γίνει παράδειγμα διαφάνειας  και σωστής λειτουργίας.

Ως νέα Δημοτική Αρχή παραλάβαμε ένα Δήμο σε παρακμή με σοβαρά οικονομικά και διαχειριστικά προβλήματα και με αυτά, μεταξύ πολλών άλλων, παλεύουμε  καθημερινά. Δυστυχώς τα ευρήματα του πορίσματος, τα οποία χρήζουν βεβαίως περαιτέρω διερεύνησης,  μας εκπλήσσουν κυρίως ως προς το εύρος τους και ως εκ τούτου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε τις απαντήσεις των υπηρεσιών και τα τελικά πορίσματα ώστε να γνωρίζουμε με απόλυτη ασφάλεια την κατάσταση αλλά και τις όποιες ευθύνες.

Η εντολή που έχουμε λάβει από τον Πειραϊκό λαό είναι να σταματήσουμε τον κατήφορο, να εκσυγχρονίσουμε το Δήμο και να διασφαλίσουμε την διαφάνεια και την ορθή  διαχείριση των χρημάτων των δημοτών και των φορολογούμενων και αυτό θα κάνουμε.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ