Εφημερίδα Κοινωνική

Γαβρίλης: Θετική η εξέλιξη για τα Λιπάσματα

 Breaking News

Γαβρίλης: Θετική η εξέλιξη για τα Λιπάσματα
19 Οκτωβρίου 2015

O αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης χαρακτηρίζει ως θετική εξέλιξη τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, το βράδυ της Παρασκευής στην Βουλή, για την εξαίρεση του παράκτιου μετώπου του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων από την παραχώρηση του ΟΛΠ. Και όπως εξηγεί είναι θετική διότι διαμορφώνει νέες δυνατότητες και προϋποθέσεις για να προχωρήσει, επιτέλους, η ανάπλαση της έκτασης, όπως την διεκδικούν εδώ και μια 20ετία, με ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στη θάλασσα.

Ο Γιώργος Γαβρίλης επισημαίνει ότι η ανάπλαση της έκτασης, που έχει χαρακτηριστεί ως «μικρό Ελληνικό» με τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου και πολιτισμού έχει υπερτοπική σημασία, διότι δεν θα αναβαθμίσει μόνο τη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι που εδώ και δεκαετίες βιώνουν την απόλυτη περιβαλλοντική υποβάθμιση αλλά θα έχει θετική επίδραση σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.

Για το λόγο αυτό η νέα περιφερειακή αρχή στο πρώτο χρόνο της θητείας της έκανε, σε συνεννόηση με τον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας δυο ουσιαστικές κινήσεις, που προωθούν την ανάπλαση:Δέσμευσε στον προϋπολογισμό της 16 εκατ. ευρώ για απαλλοτριώσεις εκτάσεων και 200.000 ευρώ για την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών.

Ωστόσο διευκρινίζει ότι για να υπάρξουν αποτελέσματα συνεχίζουν τον αγώνα τους ζητώντας να επανακατατεθεί στη βουλή και να ψηφιστεί άμεσα η τροπολογία που ρυθμίζει τις χρήσεις γης και τον συντελεστή δόμησης και συνεχίζουν να αγωνίζονται κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ