Εφημερίδα Κοινωνική

Δυο σημαντικά αθλητικά έργα στο Πέραμα

 Breaking News

Δυο σημαντικά αθλητικά έργα στο Πέραμα
20 Οκτωβρίου 2015

Στην ουσιαστική αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου Περάματος θα συμβάλλουν δυο σημαντικά έργα, τα οποία εγκρίθηκαν, κατά πλειοψηφία, από το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη 32η συνεδρίασή του. Το πρώτο έργο αφορά στην ανακατασκευή του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου του Περάματος και το δεύτερο στη συντήρηση και ανακατασκευή του στίβου στην περιοχή Πρόνοια. Τα δυο έργα με συνολικό προϋπολογισμό 861.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στη σχετική εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης εστίασε στην αναγκαιότητα υλοποίησης των δυο αθλητικών έργων, σημειώνοντας ότι η σημερινή κατάσταση του γηπέδου ποδοσφαίρου, που είναι και το μοναδικό γήπεδο ποδοσφαίρου στην περιοχή και εξυπηρετεί το σύνολο των ομάδων της πόλης, δεν επιτρέπει τη σωστή λειτουργία του, ο υπάρχων χλοοτάπητας έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία και τελικά όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα ο αγωνιστικός χώρος να είναι ακατάλληλος, ιδιαίτερα κατά τις βροχερές ημέρες, θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλητών. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο έργο, ο κ. Γαβρίλης τόνισε ότι ο τάπητας του στίβου του γηπέδου στην περιοχή Πρόνοια Περάματος είναι σε αρκετά σημεία φθαρμένος, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι του έχει ξηλωθεί τελείως.

«Τα δυο αυτά έργα είναι απαραίτητα για την πόλη μας» τόνισε ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, αφού πρώτα ευχαρίστησε την Περιφερειακή Αρχή και πρόσθεσε: «Είναι αναγκαία για το Πέραμα, την πόλη που έχει τεράστια ποσοστά ανεργίας και που πλήττεται από την ανθρωπιστική και οικονομική κρίση, η οποία ξεπερνά κατά πολύ το μέσο όρο από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας». Αναφερόμενος στα έργα σημείωσε ότι το ένα έργο αφορά στο μοναδικό στάδιο που υπάρχει στον Πειραιά και το μόνο που μπορούν οι πολίτες χρησιμοποιήσουν για δραστηριότητες στίβου και πρόσθεσε: «Είναι ένα στάδιο που βρίσκεται μέσα στους χώρους του μοναδικού πολυχώρου στο Δήμο μας και φιλοξενεί διάφορες δράσεις, όπως είναι ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, το κτήριο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας, καθώς επίσης και χώρους περιπάτου και αναψυχής για τους πολίτες. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι το έργο αυτό είναι αναγκαίο για την πόλη μας. Αντίστοιχα το γήπεδο, φιλοξενεί επτά ομάδες της περιοχής, καθώς και το σύνολο του κοινωνικού και σχολικού αθλητισμού, άρα ουσιαστικά όλες τις δράσεις που γίνονται στο άθλημα του ποδοσφαίρου».

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο γήπεδο ποδοσφαίρου περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του υφιστάμενου χλοοτάπητα με συνθετικό χλοοτάπητα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η FIFA, ενώ θα δημιουργηθεί περιμετρικό κανάλι απορροής των ομβρίων, για την οριστική αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων. Με την ολοκλήρωση των εργασιών ο αγωνιστικός χώρος θα γίνει και πάλι ασφαλής, ενώ παράλληλα θα χορηγηθεί στο γήπεδο άδεια διεξαγωγής αγώνων. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στους κατοίκους του Περάματος σε εννέα μήνες.

Τέλος, οι εργασίες που σχετίζονται με το στίβο στην περιοχή Πρόνοια περιλαμβάνουν την αποξήλωση του υπάρχοντος φθαρμένου συνθετικού τάπητα και την τοποθέτηση συνθετικού ελαστικού, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε μήνες.

 

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ