Εφημερίδα Κοινωνική

Ξανά ζωή στη διαδημοτική επιχείρηση Περιβαλλοντική ΑΕ: Ποιος δήμαρχος αναλαμβάνει πρόεδρος – Τι έργα θα γίνουν στην περιοχή μας

 Breaking News

Ξανά ζωή στη διαδημοτική επιχείρηση Περιβαλλοντική ΑΕ: Ποιος δήμαρχος αναλαμβάνει πρόεδρος – Τι έργα θα γίνουν στην περιοχή μας
09 Οκτωβρίου 2015

Πνοή ξανά στην Περιβαλλοντική Α.Ε την Ανώνυμη Διαδημοτική Εταιρεία των Δήμων Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος δίνουν με απόφασή τους οι παραπάνω δήμοι, μετά από απόφαση του ΔΣ της Εταιρείας. Πρόεδρος της εταιρείας με ομόφωνη απόφαση ορίστηκε ο δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκης. Η εταιρεία αυτή, με μετόχους τους παραπάνω δήμους, στοχεύει στη διατήρηση της καθαριότητας του περιβάλλοντος αλλά και στην ανάπτυξή του με γνώμονα την αειφορία. Θέλοντας να μάθουμε μερικά στοιχεία παραπάνω για την εταιρεία επικοινωνήσαμε με τον μέχρι πρότινος πρόεδρό της κ. Ντίνο Γουρουντή. Στην ουσία η Περιβαλλοντική θα μπορεί να συμμετέχει σε διαγωνισμούς για να αναλάβει έργα των δήμων ( πχ. έργα καθαριότητας, έργα πρασίνου κλπ) – όχι μόνο αυτών που είναι μέτοχοι- με μικρότερο κόστος από άλλες εταιρείες δίνοντας τη δυνατότητα να ανοίξουν με αυτόν τον τρόπο θέσεις εργασίας. Ο ίδιος μας τόνισε πως η Περιβαλλοντική μπορεί να συμβάλει, εκτός των άλλων και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της ανακύκλωσης. Ο ίδιος μας ξεκαθάρισε πως η εταιρεία δεν χρηματοδοτείται από το δημόσιο, αλλά επειδή λειτουργεί όπως μία ανώνυμη εταιρεία θα μπορεί να μοιράζει τυχόν κέρδη στους δήμους – μετόχους. Σημείωσε, μάλιστα, πως είναι ευκαιρία να γίνει μία σωστή επανεκκίνηση της επιχείρησης.

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, με τη σειρά του, με αφορμή την εκλογή του ως νέου Προέδρου του Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής Α.Ε. δήλωσε :

«Ευχαριστώ τους Δημάρχους και τα μέλη της Περιβαλλοντικής Α.Ε. για την εμπιστοσύνη τους. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να ξαναδώσουμε ζωή στην Περιβαλλοντική Α.Ε., η οποία μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό αναπτυξιακό ρόλο με σεβασμό στο Περιβάλλον και στην αειφορία για τους Δήμους μας. Στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται στην περιοχή μας με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ο ρόλος της Περιβαλλοντικής Α.Ε. γίνεται ακόμα πιο σημαντικός.

Κρίσιμο μέγεθος για την επιτυχία του στόχου της Περιβαλλοντικής Α.Ε. είναι η προστασία του Φυσικού και Οικιστικού Περιβάλλοντος της περιοχής μας, του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος μιας περιοχής με ιδιαίτερη Περιβαλλοντική επιβάρυνση. Θα καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια να αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μπορούν να υπηρετήσουν τον προαναφερόμενο στόχο, χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μας περιμένουν τόσο στον Τομεακά όσο και στα Περιφερειακά Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ.

Παράλληλα θα ενταθεί η προσπάθεια μας ώστε η Περιβαλλοντική Α.Ε. να γίνει υπόδειγμα διαδημοτικής συνεργασίας προς όφελος των κατοίκων των Δήμων μας. Η Περιβαλλοντική καινοτομία, η εξοικονόμηση ενέργειας, η προστασία του Περιβάλλοντος και η γενικότερα η Πράσινη Ανάπτυξη μπορούν και πρέπει να αναβαθμίσουν την ζωή στις πόλεις μας.

Θέλω να συγχαρώ τα μέλη του νέου Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής Α.Ε. με τα οποία θα έχω την αναγκαία συνεργασία, συνεργασία που θα μας οδηγήσει στην εκπλήρωση των στόχων μας.»

foto Dimarxos Lagoudakis atomiki

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ