Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία της Αττικής στέλνοντας γιατρούς στα νησιά

 Breaking News

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία της Αττικής στέλνοντας γιατρούς στα νησιά
06 Οκτωβρίου 2015

Για μια ακόμα φορά η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της Διοίκησης της 2ης ΥΠε η οποία συστηματικά όλο το τελευταίο διάστημα αποδυναμώνει τα νοσοκομεία του Πειραιά, με αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών προς νησιά του Αιγαίου.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κα Ματίνα Παγώνη, οι ανάγκες των νησιών απαιτούν προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις και όχι «κινήσεις βιτρίνας» που δεν λύνουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα.

Χθες μάλιστα, ο Διοικητής της 2ης ΥΠε με έγγραφό του δίνει εντολή για μετακίνηση 2 αναισθησιολόγων από το νοσοκομείο της ΝΙΚΑΙΑΣ προς τη Λήμνο και την Ικαρία, παρά το γεγονός πως έχει προειδοποιηθεί επίσημα από όλους τους αρμόδιους όπως, τη

Συντονίστρια Διευθύντρια Αναισθησιολογικού, Διευθυντή Χειρουργικού Τομέα, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, αλλά και την ίδια τη Διοίκηση του νοσοκομείου, πως αυτή του η ενέργεια θα σημάνει αυτόματα τη μείωση της χειρουργικής δραστηριότητας του νοσοκομείου, πράγμα που θα έχει σοβαρές συνέπειες στην περίθαλψη των ασθενών του Πειραιά, της Δυτικής Αθήνας αλλά και των ίδιων των νησιών του Αιγαίου, αφού οι ασθενείς από τα νησιά, ούτως ή άλλως, στον Πειραιά διακομίζονται όταν χρειαστούν νοσηλεία.

Η ΕΙΝΑΠ καλεί τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας να ανακαλέσουν άμεσα αυτή την απαράδεκτη απόφαση. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως λέει, εκτός από πολιτική θα έχουν και προσωπική ευθύνη.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ