Εφημερίδα Κοινωνική

Αντιδρούν στο Κερατσίνι : Νομοθετική παρέμβαση – σκάνδαλο απαλλάσσει από δημοτικούς φόρους τους αγοραστές του λιμανιού

 Breaking News

Αντιδρούν στο Κερατσίνι : Νομοθετική παρέμβαση – σκάνδαλο απαλλάσσει από δημοτικούς φόρους τους αγοραστές του λιμανιού
12 Οκτωβρίου 2015

Στα προαπαιτούμενα του Μνημονίου που θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να ψηφίσει η ελληνική Βουλή, μαζί με τα άλλα οδυνηρά για τον ελληνικό λαό μέτρα, περιλαμβάνεται διάταξη – σκάνδαλο προς όφελος του αγοραστή του Λιμανιού του Πειραιά, αλλά και κάθε επίδοξου αγοραστή δημόσιας περιουσίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με το άρθρο 10 στο κεφάλαιο «διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» του πολυνομοσχεδίου που έχει τεθεί στη δημόσια διαβούλευση, ο επίδοξος αγοραστής του ΟΛΠ λαμβάνει δύο σημαντικά «δώρα», αφενός την απαλλαγή και προστασία από κάθε είδους δημοτικά τέλη και φόρους αφετέρου τη διαγραφή -λόγω αναδρομικότητας- των χρεών του ΟΛΠ προς τους Δήμους. Σημειωτέον ότι 6 εκατομμύρια ευρώ των χρεών του ΟΛΠ προς τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχουν τελεσιδικήσει στα ελληνικά Δικαστήρια και δεν υπάρχει άλλος τρόπος αποφυγής πληρωμής τους.

Η δημοτική αρχή καταγγέλλει απερίφραστα αυτή την εξέλιξη που έρχεται να προστεθεί στην σκανδαλώδη πώληση του Λιμανιού του Πειραιά και δηλώνει ότι μαζί με τους δημότες, τους φορείς και τις συλλογικότητες θα αγωνιστεί για την ανατροπή της, ενώ επισημαίνει τη διαφορά ότι δυστυχώς ο άνεργος δημότης είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τα πάντα ενώ οι μεγάλες εταιρείες προστατεύονται.

“Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη διάταξη. Καλούμε τους τοπικούς βουλευτές να μην επιτρέψουν με την ψήφο τους την προστασία των κάθε είδους «επενδυτών» σε βάρος των δικαιωμάτων των Δήμων και των πολιτών”, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ