Εφημερίδα Κοινωνική

ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ συμβαίνουν στο Δαφνί

 Breaking News

ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ συμβαίνουν στο Δαφνί
25 Σεπτεμβρίου 2015

Τι και αν κάηκαν άνθρωποι πριν μερικές ημέρες στο Δαφνί, τι και αν έκανε τον γύρο του κόσμου η είδηση ότι επειδή στην Ελλάδα τους ψυχικά ασθενείς δεν τους αντιμετωπίζουμε ως ασθενείς αλλά ως «αναλώσιμο είδος» και δεν θέλουμε να έχουμε ψυχιατρεία οργανωμένα με τον αριθμό του προσωπικού που απαιτείται, τους δένουμε στα κρεβάτια… παρόλα αυτά συνεχίζεται το μπάχαλο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο…

20 ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκαν τέσσερις άνθρωποι στο Ψυχιατρείο του Δαφνίου, ένας 33χρονος ασθενής που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και νοσηλευόταν στο Δαφνί, διέφυγε, δίχως να γίνει εγκαίρως αντιληπτός και βρέθηκε νεκρός!

Όταν το νοσηλευτικό προσωπικό αντιλήφθηκε την απουσία του 33χρονου, ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου, περίπου τρία τέταρτα μετά όμως, μία περαστική γυναίκα από το τέρμα της οδού Αλεξάνδρου Παπαναστασίου έξω από το Δάσος Χαϊδαρίου, εντόπισε τον άντρα αυτόν αιμόφυρτο και ημιθανή στο οδόστρωμα.

Η γυναίκα κάλεσε ασθενοφόρο όμως ο 33χρονος απεβίωσε κατά την μεταφορά του στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Το θύμα έφερε ένα βαθύ τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και συγκεκριμένα στο ινιακό οστό, πιθανόν από σφοδρό χτύπημα.

Τα ρούχα του ήταν ταλαιπωρημένα και λίγο βρώμικα και έτσι από την πρώτη στιγμή το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής στην προσπάθειά του να ταυτοποιήσει πρώτα το θύμα, απευθύνθηκε και στα διπλανά ψυχιατρικά Νοσοκομεία μήπως τυχόν είχαν κάποιον αγνοούμενο ασθενή, όπως και προέκυψε…

Αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για «μυστήριο» θάνατο που προήλθε από ξύλο ή πέτρα, αργότερα και βάσει πληροφοριών που είχε η εφημερίδα μας από την Αστυνομία, το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί πλήρως και έτσι εξετάζεται η περίπτωση του ατυχήματος (πιθανόν και της αυτοκτονίας).

Η σφοδρότητα του χτυπήματος στο πίσω μέρος του κεφαλιού του δεν θα μπορούσε να επέλθει με μία απλή πτώση επί του οδοστρώματος αλλά με μία πτώση από ύψος και έτσι εικάζεται ότι ενδεχομένως ανέβηκε σε παρακείμενη οικοδομή και έπεσε από εκεί…

Φως στην υπόθεση αναμένεται να δώσει τις επόμενες μέρες η ιατροδικαστική υπηρεσία.

Να σημειωθεί, ότι μόλις πριν λίγες μέρες ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων είχε φέρει στην επιφάνεια νέο περιστατικό στο Δαφνί με ασθενή του άρθρου 69-70 του Ποινικού Κώδικα που επιτέθηκε κατά του προσωπικού και έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή υπαλλήλου, τον οποίο έπιασε από το λαιμό. Η τραγική εξέλιξη απετράπη με παρέμβαση των συναδέλφων του υπαλλήλου από άλλα τμήματα.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ