Εφημερίδα Κοινωνική

Νέα στοιχεία στο φως έφερε η εφημερίδα Αυγή για το «Μιχαλοπούλειον» του Πειραιά

 Breaking News

Νέα στοιχεία στο φως έφερε η εφημερίδα Αυγή για το «Μιχαλοπούλειον» του Πειραιά
04 Σεπτεμβρίου 2015

Την δική της θέση παρουσίασε η εφημερίδα ΑΥΓΗ για το ιστορικό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Μιχαλοπούλειον του Πειραιά» (βρίσκεται στην Καλλίπολη) και όσα γράφτηκαν τις προηγούμενες μέρες σχετικά με το κλείσιμό του. Παραθέτουμε αυτούσιο το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

«Θύμα της κρίσης και όχι της απελθούσας κυβέρνησης είναι το Μιχαλοπούλειον του Πειραιά. Μπορεί το μέτρο του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση να «πάγωσε» εν τέλει, ωστόσο τα συστημικά ΜΜΕ φρόντισαν, χωρίς να ψάξουν τις πραγματικές αιτίες, να ρίξουν τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του παλιού κομματικού συστήματος και της διαπλοκής.

Κάπως έτσι το ιδιωτικό σχολείο παρουσιάστηκε να κλείνει εξαιτίας του αυξημένου ΦΠΑ, μέτρο για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την αντίθεσή του.

Η «Αυγή» φέρνει στο φως στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Μιχαλοπούλειον με απόφαση της 29ης Ιουνίου κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης από το Πρωτοδικείο Πειραιά. Πριν δηλαδή από την ανακοίνωση των capitals controls, πριν το δημοψήφισμα, πριν από τη συμφωνία με τους θεσμούς, πριν καν από τη σκέψη περί αύξησης του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία.

Μάλιστα, η εν λόγω αίτηση πτώχευσης είχε δικαστεί ήδη από τις 6 Μαρτίου, ένα μήνα μετά τις εκλογές της 25ης δηλαδή. Οι εργαζόμενοι εκπαιδευτές του ιδρύματος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχαν γνώση της πτώχευσης, η οποία ευθύνεται και για το γεγονός μη καταβολής δεδουλευμένων.

«Η επιβολή του ΦΠΑ ήταν το κερασάκι στην τούρτα» δήλωνε μέσα στην εβδομάδα ο ιδιοκτήτης του εκπαιδευτηρίου χρεώνοντας ευθύνες στους περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων που επιβλήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο και το κλείσιμο των τραπεζών. Δεν είπε ποτέ βέβαια ότι είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης, λόγω των συνεπειών της κρίσης που εντάθηκε με την πολιτική της προηγούμενης πενταετίας.

Την ίδια στιγμή η ΟΙΕΛΕ ανακοίνωνε πως «είχε προειδοποιήσει με επιστολές της προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και με επίσημες ανακοινώσεις της, ότι το συγκεκριμένο μέτρο (της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%) θα αποτελέσει την ταφόπλακα για το μεγαλύτερο αριθμό μικρών και μεσαίων ιδιωτικών σχολείων στη χώρα»».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ