Εφημερίδα Κοινωνική

ΜΑΖΕΥΟΥΝ (και επίσημα) τα εγκαταλελειμμένα οχήματα από τους δρόμους του Πειραιά – Τι αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή

 Breaking News

ΜΑΖΕΥΟΥΝ (και επίσημα) τα εγκαταλελειμμένα οχήματα από τους δρόμους του Πειραιά – Τι αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή
22 Σεπτεμβρίου 2015

Με σφραγίδα της Οικονομικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και επιλέχτηκε η εταιρεία που θα αναλάβει αυτή τη δύσκολη «αποστολή»

Οι Πειραιώτες περιμένουν να δουν άμεσα αποτελέσματα!

 

Παίρνει και επίσημα «μπρος» η συλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους του Πειραιά.

Όπως είχε προαναγγείλει η εφημερίδα μας, η δημοτική Αρχή Γιάννη Μώραλη αποφάσισε να μη μείνει στα λόγια, όπως έκαναν οι προηγούμενοι…

Άνοιξε διαγωνισμό για να προσελκύσει εταιρείες οι οποίες θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας την δύσκολη αυτή «αποστολή» και για να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα για την πόλη μας που το τελευταίο διάστημα γέμισε με εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας αυτά ανέρχονται περίπου στα 450 σε μια πρώτη καταγραφή που έγινε.

Πριν λίγες ημέρες συνήλθε στο δημαρχείο η επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να διενεργήσει φανερή προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για την παράδοση-εκποίηση του συνόλου των χαρακτηρισμένων ως εγκαταλελειμμένων οχημάτων (Ο.Τ.Κ.Ζ.) τα οποία εγκαταλείπονται σε δρόμους, κοινόχρηστους ή ιδιωτικούς χώρους του Δήμου Πειραιά.

Ο διαγωνισμός διενεργήθη κατά τις νόμιμες διατάξεις ενώ στη συνεδρίαση ήταν παρόντες ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καρβουνάς και Γιάννης Μελάς.

Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας που όριζε η διακήρυξη, η επιτροπή προχώρησε στον έλεγχο των δικαιολογητικών που υπέβαλαν στον διαγωνισμό οι εταιρείες ΑΝΑΜΕΤ ΑΕ, ΟΙΚΑΝΟ ΕΠΕ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΟΝ.ΕΠΕ.

Ακολούθησε έλεγχος των δικαιολογητικών και η επιτροπή έκανε δεκτές για τη συνέχεια του διαγωνισμού τις δυο πρώτες εταιρείες καθώς η τρίτη απορρίφθηκε λόγω του ότι η εγγυητική επιστολή συμμετοχής της, είχε χρονική διάρκεια μικρότερη των 120 ημερών.

Κατόπιν των παραπάνω και μετά από διαδοχικές προσφορές/αντιπροσφορές, πλειοδότρια αναδείχτηκε η εταιρεία ΑΝΑΜΕΤ ΑΕ που προσέφερε το ποσό των 130 ευρώ ανά όχημα για την ανάθεση της υπηρεσίας για την παράδοση-εκποίηση του συνόλου των χαρακτηρισμένων ως εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

Έπειτα από τα παραπάνω, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πειραιά, αποτελούμενη από τους Γλύκα – Χαρβαλάκου Αθηνά, Αργουδέλη Αλέξανδρο, Βεντούρη Αντρέα, Καλογερόγιαννη Αντώνη, Καλογερόγιαννη Παναγιώτη, Καρβουνά Νίκο και Μελά Σταυρούλα, ενέκρινε τις διαδικασίες και κατοχύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Πλέον η πλειοδότρια εταιρεία οφείλει να απομακρύνει όλα τα εγκαταλελειμμένα οχήματα από τους δρόμους της πόλης κινώντας τις απαραίτητες διαδικασίες.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε το αποτέλεσμα να φανεί στην πράξη.

Μάλιστα, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Αντώνης Καλογερόγιαννης σχολίασε σχετικά στο facebook: «Ελπίζω πλέον (και επίσημα) να αρχίσει η συλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους της πόλης μας, μετά την επιλογή πλειοδότη και την κατακύρωση του αποτελέσματος του πλειοδοτικού διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή».

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ