Εφημερίδα Κοινωνική

Η Χολή και η Τρελή μιλάνε στο τηλέφωνο για την ψήφο τους

 Breaking News

Η Χολή και η Τρελή μιλάνε στο τηλέφωνο για την ψήφο τους
21 Σεπτεμβρίου 2015

- Παρακαλώ;

- Καλημέρα! Τι κάνεις;

- Καλά είμαι. Εσύ; Πώς και μας θυμήθηκες. Είχες εξαφανιστεί τις τελευταίες είκοσι μέρες. Τόσες φορές σε πήρα και δεν απάντησες ούτε μία.

- Ε, να μωρέ! Σκέφτηκα να μη μιλήσουμε αυτό το διάστημα για να μη μαλώσουμε για τα πολιτικά.

- Γιατί να μαλώσουμε χριστιανή μου;

- Πώς; Πως! Εγώ ήμουν με τον Αλέξη κι εσύ με το Βαγγέλα. Μια κουβέντα παραπάνω να λέγαμε . . . κρίμα! Για τη φιλία μας, το έκανα!

- Με ποιον ήμουν;;; Ας γελάσω χαριτωμένα! Καλέ γι’ αυτό σε έπαιρνα, να σου πω πως και εγώ Αλέξη θα στηρίξω.

- Άντε βρε. Με κοροϊδεύεις!

- Αλήθεια σου λέω βρε φιλενάδα. Καλά τα έλεγε στην αρχή ο Βαγγέλης, δε μπορώ να πω. Άρχισε όμως μετά τα «Δεν υπόσχομαι» και λέω στον εαυτό μου «Για στάσου! Να του δώσω την ψήφο μου και αν αύριο χρειαστώ κάτι και του χτυπήσω την πόρτα να μου πει: Και τι με νοιάζει που με ψήφισες; Εγώ δεν σου υποσχέθηκα τίποτα;! Απαπαπα. Εγώ δεν τη χαραμίζω τη δύναμή της ψήφου μου. Θες να σε ψηφίσω κύριε; Να σε ψηφίσω αλλά κι εσύ να το αναγνωρίσεις και να μου το ανταποδώσεις όταν βρεθώ στην ανάγκη σου.»

- Εύγε! Εύγε φίλη μου. Νηφάλια σκέφτηκες. Και . . .δε μου λες καλέ, έπεισες και το Μένιο ή τον άφησες να ψηφίσει τον Λεβέντη;

- Α, ο Μένιος ψήφισε ΠΑΣΟΚ αλλά μην πεις ότι στο είπα. Το κρατάει κρυφό γιατί ντρέπεται.

- Χαχαχα! Γιατί ψήφισε ΠΑΣΟΚ;

- Για το θυμικό μωρέ! Λίγο η Γεννηματά, λίγο ο Λαλιώτης. Λες και δεν τον ξέρεις το Μένιο πόσο ευαίσθητος είναι σ’ αυτά.

- Καλά και τι λέει ότι ψήφισε;

- Χρυσή Αυγή . . .

- Χρυσή Αυγή;;;; ΓΙΑΤΙ;;;

- Γιατί, δυο – τρεις φίλοι του στο καφενείο ψηφίζουν Χρυσή Αυγή και φοβόταν μη τον αρχίσουν στις σφαλιάρες μόλις αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα.

- Δε μπορώ να πω! Σοφή και η επιλογή του Μένιου. Έχει μια βάση βρε παιδί μου. Εγώ τι να πω, που ο γιος μου ψήφισε ΠΟΤΑΜΙ; Χρυσό τον έκανα! Και τι δεν του έταξα αλλά δεν άλλαζε γνώμη. Ευτυχώς δε μέτρησε και πολύ η ψήφος του.

- Άλλο πάλι και αυτό! Πώς του ήρθε;

- Ήθελε άφθαρτους, λέει. Νέοι, παιδί μου, δεν ξέρουν από πολιτική. Αυτή η γενιά και οι επιλογές της θα καταστρέψουν τα γεράματά μας. Βρε, του είπα, αυτός είναι μνημονιακός. Θα μου πετσοκόψει τη σύνταξη. Και ξέρεις τι μου απάντησε;;;

- Τι;

- Αντί να σκέφτομαι τη σύνταξη από τα 48 μου, να κοιτάξω να βρω καμιά δουλειά γιατί δε μπορεί να με συντηρεί άλλο.

- Αίσχος. Συγγνώμη που θα στο πω αλλά τον έχεις κακομάθει. Επιτρέπεται να βγάζει τέτοια γλώσσα στη μάνα του; Ευτυχώς τα δικά μου είναι μικρά ακόμα. Αν ψηφίζουν στις επόμενες εκλογές – αλήθεια πότε να είναι οι επόμενες άραγε;- θα τους το δώσω έτοιμο και θα τα φοβερίσω κιόλας.

- Θα τα φοβερίσεις; Πώς;

- Όπως μας φοβερίζουν και εμάς οι Βουλευτές χρυσή μου, όταν μας λένε πως μπορούν να δουν (από τ’ αποτελέσματα) αν και τι ψηφίσαμε. Σιγά 18 χρονών σκατά μην καταλάβουν ότι τα κοροϊδεύω.

- Για το καλό τους θα το κάνεις όμως!

- Φυσικά. Πρέπει να σε κλείσω, γιατί μου χτυπάει η δεύτερη γραμμή. Είναι η πεθερά μου.

- Πάρε με να μου πεις τι ψήφισε κι αυτή! Σε φιλώ!

-Φιλιά!

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ