Εφημερίδα Κοινωνική

Έρχεται η κάρτα του φιλάθλου

 Breaking News

Έρχεται η κάρτα του φιλάθλου
25 Σεπτεμβρίου 2015

Διευκρινίσεις στο φίλαθλο κοινό έδωσε η Σούπερ Λίγκα για την υποχρεωτική από την 1η Ιανουαρίου 2016 χρήση της Κάρτας Φιλάθλου, ως προς την αγορά εισιτηρίων για τους αγώνες του πρωταθλήματος.

Όπως επισημαίνεται, δεδομένου ότι από την 01.01.2016 βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας δεν θα είναι δυνατή η έκδοση εισιτηρίων χωρίς τη χρήση της συγκεκριμένης κάρτας, όλοι οι φίλαθλοι ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζουν θα πρέπει να προχωρήσουν στην έκδοσή της, με έγγραφη αίτησή σε οποιαδήποτε Π.Α.Ε. ή σε εξουσιοδοτημένα από τις εταιρείες αυτά πρόσωπα.

Η Κάρτα Φιλάθλου είναι έντυπη και φέρει υποχρεωτικά την ένδειξη «Εθνική Κάρτα Φιλάθλου», την ελληνική σημαία, τον ειδικό αριθμό σήμανσης, το ονοματεπώνυμο του κατόχου της και τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α., ενώ δεν επιτρέπεται, σε καμία περίπτωση, η ένθεση στην Κάρτα Φιλάθλου στοιχείων ή ενδείξεων από τα οποία να προκύπτει η ομάδα προτίμησης του κατόχου της ή η ταυτότητα της Π.Α.Ε. που την εξέδωσε.

Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τη συλλογική προτίμησή του, κάθε φίλαθλος μπορεί να εκδίδει την κάρτα στον τόπο διαμονής ή εργασίας του, χωρίς να πρέπει να μετακινηθεί στην έδρα της ομάδας που υποστηρίζει. Για την έκδοσή της απαιτούνται μια φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας διαμονής και ο Α.Μ.Κ.Α.

Η Κάρτα Φιλάθλου φέρει κωδικό αριθμό αναγνώρισης του κατόχου της, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα σήμανσης και εκδίδεται με την κατάθεση της αίτησης, παραλαμβάνεται δε άμεσα, αφού καταβληθεί ποσό έως 2 ευρώ που αφορά στη δαπάνη για την έκδοσή της.

Στην αίτηση για την έκδοση Κάρτας Φιλάθλου αναγράφονται υποχρεωτικώς, με ποινή απαραδέκτου, τα ακόλουθα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός και μητρός, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός τηλεφώνου, ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας παραμονής, η ημερομηνία έκδοσης και η εκδίδουσα αρχή και Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.).

Για ανήλικους ηλικίας κάτω των 14 ετών, εκδίδεται κάρτα που αναγράφει όλα τα προαναφερόμενα στοιχεία εκτός του αριθμού της αστυνομικής ταυτότητας (ή του διαβατηρίου ή της άδειας παραμονής. Η Κάρτα Φιλάθλου έχει διετή ισχύ, δυνάμενη να ανανεώνεται.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ