Εφημερίδα Κοινωνική

Άρχισαν τα όργανα στη Νέα Δημοκρατία

 Breaking News

Άρχισαν τα όργανα στη Νέα Δημοκρατία
21 Σεπτεμβρίου 2015

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών και στη Νέα Δημοκρατία άρχισαν πάλι να τρώγονται μεταξύ τους, να επιρρίπτουν ευθύνες, και να κατηγορούν. Φαίνεται πως τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης προτιμούν τα λόγια και την κριτική περισσότερο από το να κάτσουν στο τραπέζι και να σχεδιάσουν τις κινήσεις της επόμενης μέρας.

Ευθείες βολές στην προεκλογική στρατηγική της ΝΔ εξαπέλυσε μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και το Νίκο Ευαγγελάτο η βουλευτίνα του κόμματος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. «Πιστεύω ότι δημιούργησε μια σύγχυση στο μυαλό του κόσμου το γεγονός ότι λέγαμε από τη μία πως ο κ. Τσίπρας έφερε την καταστροφή και από την άλλη του ζητούσαμε συνεργασία» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πάντως ο κ. Μεϊμαράκης έκανε εξαιρετική δουλειά.

Η κ. Ασημακοπούλου ζήτησε να συγκληθούν άμεσα τα όργανα της ΝΔ προκειμένου να συζητηθούν τα αίτια της ήττας. Τέλος ανέφερε πως έως και ψυχανάλυση μπορεί να κάνει κανείς για να φτάσει να εξηγήσει το πώς ψήφισαν οι Έλληνες.

Ο Μάκης Βορίδης έθεσε εμμέσως μεν, «τσεκουράτα» δεν (και πάλι) θέμα ηγεσίας ενώ δεν απέφυγε να πει πως ήταν λάθος η προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ.

Και φυσικά ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε μέσω twitter “Αναρωτιέμαι όσοι έλεγαν ότι ο Σαμαράς και η στρατηγική του έδιωξαν κόσμο από τη Ν.Δ. που τώρα επιστρέφουν, πως εξηγούν τις 250.000 ψήφους;»

Την ευκαιρία όμως να βγάλει την πικρία του δεν άφησε ούτε ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Μέσω των social media δήλωσε «Ο,τι μας λείπει για την νίκη, είναι οι απώλειες προς τα δεξια μας, ΑΝΕΛ και ΧΑ. Οσο τα πολιτικα φεουδα, τα τζακια του κόμματος, δεν το αντιλαμβανονται, όσο δεν δινουμε νικηφόρα την μάχη των ιδεών απέναντι στην αριστερά, όσο δεν δείχνουμε απάτητες κορυφές στην νεολαία, προτάσσοντας ιδέες, ήρωες και σύμβολα, όσο δεν αναδεικνύουμε πρόσωπα μέσα από τον λαό, δεν αντιλαμβανομαστε πως η κεντροδεξιά ή θα είναι λαϊκή ή θα συρρικνωθεί, τόσο θα δίνουμε ραντεβού με την ήττα». Διαβάζοντας αυτή τη δήλωση όλοι κατάλαβαν φυσικά πως οι αιχμές του δεν απευθύνονται μόνο στην κεντρική ηγεσία αλλά και τους συνυποψήφιούς του στη Β’ Πειραιά.

 

Ο Ευάγγελος Αντώναρος ανέλαβε «να βάλει τα πράγματα στη θέση τους», μέσω ανάρτησης στο facebook. Ευθύτατος στο λόγο του είπε «…Βαγγέλης Μειμαράκης ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αμέσως μετά τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου. Όχι βέβαια. Ήταν τότε που κάποιοι (όχι ένας – ήταν περισσότεροι οι πολιτικοί φωστήρες…) μιλούσαν για «αριστερή παρένθεση» και ροκάνιζαν την επιρροή της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που είχαν οδηγήσει με δική τους ευθύνη σε ιστορικά χαμηλά διατυπώνοντας κρυπτο-ακροδεξιές θέσεις που καμία θέση δεν έχουν διαχρονικά στο χώρο μας.» και συνέχισε, αφήνοντας ένα υπονοούμενο που ελπίζουμε στο μέλλον να το ξεκαθαρίσει «Στην έρευνα της Μετρον Ανάλυσις που δημοσιεύθηκε στις 10 Ιουλίου στα ΝΕΑ η ΝΔ κατέγραφε εκλογική επιρροή 19,1%. Αυτή τη ταλαιπωρημένη από τα κηρύγματα των ακροδεξιών παραφυάδων παρέλαβε ο Βαγγέλης. (Για να μη πούμε για την ώρα τι άλλο δεν παρέλαβε….) Κι αυτή τη ΝΔ κατάφερε να αναστυλώσει. Ας αφήσουν λοιπόν τα κολπάκια και τα ύπουλα μαχαιρώματα με στομωμένα μαχαίρια οι γνωστοί σώγαμπροι και κατά περίσταση αλεξιπτωτιστές.»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ