Εφημερίδα Κοινωνική

Τι πραγματικά συμβαίνει με την Πλατεία Πηγάδας – Τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο «φως»

 Breaking News

Τι πραγματικά συμβαίνει με την Πλατεία Πηγάδας – Τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο «φως»
15 Ιουλίου 2015

«Το γιοφύρι της Άρτας του Πειραιά»… ή αλλιώς… η γνωστή πλατεία Πηγάδας παραμένει η μόνιμη απογοήτευση κατοίκων, περαστικών και επιχειρηματιών που έχουν πλέον φτάσει στα όριά τους με τις βιοκλιματικές «μεταξωτές κορδέλες» που τους υποσχέθηκαν (επί εποχής Βασίλη Μιχαλολιάκου) και που τελικά, έγιναν «θηλιά» για κάθε εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή…

Εδώ και πολλούς μήνες, σε μια πλατεία που κάποτε έσφυζε από ζωή, δεν έχει γίνει το παραμικρό. Η περιοχή παραμένει ένα απέραντο εργοτάξιο: παρατημένα μηχανήματα, πλάκες, συρματοπλέγματα και… χέρι εργάτη, πουθενά!

Γνωστές… τραγικές εικόνες που η εφημερίδα μας είχε προβάλλει πριν μερικούς μήνες και το ίδιο κάνει και σήμερα.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, το βράδυ της Δευτέρας, συζητήθηκε ξανά το θέμα και ήρθαν νέα στοιχεία στην επιφάνεια.

Απόλυτα ειλικρινής ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης είπε ότι οι εξελίξεις είναι αρνητικές και ότι το θέμα πιθανώς να πάει στα δικαστήρια με φόβο μέχρι και να χαθούν τα κονδύλια. Ωστόσο, εμφανίστηκε επιφυλακτικός στο να δώσει πολλές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, επειδή ίσως αυτές αξιοποιηθούν στο νομικό σκέλος από τη μία ή από την άλλη πλευρά.

Παραθέτουμε μέρος της ομιλίας του για το θέμα: «Δεν έχουμε καλά νέα από την Πηγάδα. Όπως γνωρίζετε κηρύξαμε έκπτωτο τον εργολάβο. Αυτό που μας νοιάζει σε αυτή τη φάση είναι να μην μείνει αυτή η τρύπα 2 και 3 χρόνια έτσι… Επιθυμούμε τη φιλική λύση της σύμβασης, διαδικασία όμως που θα στοιχίσει χρήματα στο Δήμο Πειραιά. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δούμε κατά πόσο μας επιτρέπεται να κάνουμε νέο διαγωνισμό, να έρθει νέος εργολάβος ο οποίος θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο σε 3,5 μήνες! Θεωρώ δύσκολο να γίνουν όλα αυτά… Σκεφτόμαστε ακόμη μήπως δεν κάνουμε την πλατεία αυτή βιοκλιματική αλλά κανονική, με ιδίους πόρους. Το έργο ήταν προβληματικό από την προκήρυξή του. Υπάρχει βέβαια ένας αντίλογος με τον εργολάβο στο πλαίσιο του «μα καλά, αφού ήταν έτσι το έργο, γιατί το πήρες;»… Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί ίσως χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο. Ήλπιζα ωστόσο, ότι και εγώ και οι συνεργάτες μου θα πείθαμε τον εργολάβο να το προχωρήσει. Υπήρξαν και κάποιες διαβεβαιώσεις. Δεν θα μπω όμως σε λεπτομέρειες για το τι λέει η μία ή η άλλη πλευρά. Γεγονός είναι ότι η κυβέρνηση, αν ήθελε, θα μπορούσε να είχε απεντάξει το έργο. Μας δίνουν χρόνο, ίσως βλέποντας τις καλές μας προθέσεις. Θέλω να πιστεύω ότι θα δοθεί παράταση. Αν δεν δοθεί, τα πράγματα είναι δύσκολα και θα αναγκαστούμε να πάμε στην λιγότερο κακή επιλογή. Όπως και να ‘χει, μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα κληθούμε να πάρουμε αποφάσεις…»

 

Δείτε φωτογραφίες από την πλατεία, όπως είναι σήμερα:

100_3790

 

100_3817

 

100_3804

 

100_3850

 

100_3806

 

100_3792

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ